13 november 2006
Provinciale Zeeuwse Courant op het web

Uitspugen was er vaak niet bij

HULST - Het was dit weekend druk in Hulst, bij het bierfestival, dat op de Grote Markt werd gehouden.

De bestuursleden van carnavalsvereniging AHC De Vossen waren al vóór zeven uur ’s ochtends in de weer om de biertent op te zetten. Maar alles werd op tijd afgewerkt en om 14.00 uur kon burgemeester J.F. Frans Mulder met het tappen van het eerste glas bier het Bierfestival openen.
In de tent presenteerden ongeveer tien brouwers speciale bieren aan het publiek. Het was meteen redelijk druk, onder meer met vele Belgen die een dagje uit waren op een nationale feestdag. Al snel vormde zich een flinke rij bij de tapkranen. De organisatie verkocht een speciaal glas en daarmee gingen de liefhebbers van een fris, apart of kleurrijk biertje lans de stands. De echte proevers klakten met hun tong en uitspugen was er niet vaak bij.
Zaterdagavond werd in dezelfde tent het Carnavalsliedfestival gehouden. De presentatie was in handen van F. de Schepper. Het werd een geanimeerde strijd. Er waren vijf deelnemers: Bennie Hek & De Houdoe’s, Notekrakers, Sjores Ambras Band, Rock en Jagers en Ut Mag Hin Noam. Alle vijf brachten ze volgens de jury sterke nummers met een goed carnavalesk gehalte. Het publiek was enthousiast en rond middernacht werd na de prinspresentatie de uitslag bekendgemaakt. Bennie Hek & De Houdoe’s hadden met het lied Solonaise het hoogst gescoord.
Ook zondag was het druk in de biertent. Volgens M. Everaard van canranalsvereniging De Vossen was het zesde bierfestival het beste tot nu toe. „Gistermorgen stroomde de regen met bakken naar beneden, maar die regenkranen werden precies op tijd dichtgedraaid. De belangstelling was, ook vanwege de Belgendagen overweldigend en de tent werd voor veel bezoekers van Hulst een soort passageplaats.“


Deze pagina is bijgewerkt op