22 oktober 2005
Provinciale Zeeuwse Courant op het web

Bonte avond in het Zeeuws in Bruinisse

door Melita Lanting

BRUINISSE - Een avond vol met ’Zeelands plat’. Op zaterdag 5 november houdt de Oranjevereniging in Bruinisse een bonte Zeeuwse avond. Liefhebbers van cabaret, muziek en verhalen in het Zeeuwse dialect kunnen hun hart ophalen.

Op het programma staat een optreden van het Schouws cabaret Kant’ooi. De nieuwe show van de groep ’t Ei gin nôôd bestaat uit liedjes, sketches en conferences in het dialect van Schouwen. Een duidelijk uitspraak is verzekerd en de teksten zijn dan ook goed te verstaan door niet-Zeeuwen.
De groep Kant’ooi is in 1997 opgericht en bestaat uit Mientje Bliek, Leni en Henk Blom, Arie Damman, Henk Kesteloo en Jikke Troost. De cabaretgroep geniet inmiddels bekendheid binnen en buiten Schouwen.
Pau Heerschap treedt deze avond ook op. Hij vertelt verhalen over vroeger in het dialect van zijn geboortedorp Ouddorp. Heerschap is docent Nederlands en bestuurslid van De Zêêuwse Dialekt verenigieng. Hij schrijft verhalen, gedichten en artikelen over verschillende onderwerpen.
De Bonte Zeeuwse avond heeft voor de bezoekers ook nog een verrassing in petto: een suprise-act. Ook de gebruikelijke loterij ontbreekt niet. De avond wordt gehouden in ’t Durps’uus in Bruinisse.

De zaal is open om 19.00 uur. Het programma begint om 19.30 uur.

terug naar Kant 'ooi

Deze pagina is bijgewerkt op