14 februari 2001
Provinciale Zeeuwse Courant op het web

Singeltje van Engel Reinhoudt
een aanstekelijk tussendoortje

Engel Reinhoudt heeft een nieuwe cd uitgebracht. Het is een cd-single met twee eigen nummers en een rap van Fred Biersteker. De cd is verschenen in een zeer beperkte oplage van vijftig exemplaren, zodat het schijfje nu al voorbestemd is om een verzamelobject te worden. Volgens Reinhoudt is de cd-single een voorproefje van de nieuwe full-cd waar hij op het moment aan werkt. De nummers zijn opgenomen in 't Kerkje van Ellesdiek, het nieuwe Zeeuwse cultuurtempeltje in Ellewoutsdijk.
Engel Reinhoudt schreef als altijd alle tekst en muziek, maar nieuw aan de twee nummers op de cd is dat het L.S. Diekcollectief, een zeven koppen sterk ensemble, zorgt voor passende muzikale ondersteuning. Die nieuwe insteek komt vooral op't nummer Schufelduumpje, dat afrekent met een gierige levenswijze, prima tot z'n recht. Schufelduumpje komt precies op tijd om't carnaval op Paerehat nog een stukje vrolijker te maken. Het andere nummer op de cdsingle. Mie de boat, is ingetogener.

Rap
Een hoofdstuk apart is de rap van Fred Biersteker. Biersteker reageerde ooit, als een van de weinigen overigens, op een oproep in het dialectenprogramma van Jan Zwemer op Omroep Zeeland. Zwemer was op zoek naar Zeeuwse raps, liefst over actuele onderwerpen. Je kon alleen de tekst van je rap opsturen, maar een zelf een bandje volrappen zou natuurlijk helemaal fantastisch zijn. Biersteker zag de lol er wel van in en stuurde een bandje op met het zelfgerapte nummer 'n Gat in de zak.
In dat nummer trekt hij van leer tegen de Westerscheldetunnel. Wat laat misschien, maar Biersteker laat in elk geval duidelijk zien dat niet iedereen even blij is met de tunnel.
En dat vinden ze in de Zak van Zuid-Beveland waarschijnlijk veel te licht uitgedrukt.....

Marco Evenhuis

De cd-single van Engel Reinhoudt is verschenen in een zeer beperkte oplage van 50 exemplaren. Meer info krijgt u bij de uitgevende Stichting Goed Zeeuws Goed Rond, Werrilaan 21, 4453 CA 's Heerenhoek,e-mail cn.zeeuws@zeelandnet.nl

terug naar Engel Reinhoudt

Deze pagina is bijgewerkt op