TC Tubantia op het web

Arla Brandsma wint Jazzerieje met Jazzerieje

ENSCHEDE - Het nummer gaat over muziek en taal, die elkaar bevruchten en voor leven in de brouwerij zorgen en bruggen slaan tussen mensen. De Zwolse zangeres Arla Brandsma sloeg met 'Jazzerieje (de klokke liek)' zaterdag een brug naar publiek en jury van de Jazzerieje.

Het muzikale streekttaalconcours, onderdeel van het Internationaal Jazz festival Enschede, werd voor de derde keer gehouden.
De jury roemde vooral de zuiverheid van de zang waarmee Arla Brandsma zich door een moeilijk nummer zong. De compositie van het winnende nummer was van Rik Elings, de tekst van Herman Kampman. Brandsma won een plaquette en een geldprijs.
Tweede werd de Enschedeër Martin ter Haar met 'Veur oe', een compositie van Joan Reinders met tekst van Geke Mateboer. De derde plek was voor de Enschedese Nikkie Varkevisser, die de Jazzerieje opende met 'Ik loop', een nummer van Frank Deiman met tekst van André Manuel.
Aan de derde editie namen in totaal tien zangers uit Twente, Salland, Drenthe en de Kop van Overijssel deel. Ze werden begeleid door een combo met blazers van het conservatorium.

terug naar Jazzerieje

Deze pagina is bijgewerkt op