Oprechte
Dalfser Courant

Dé Weekkrant op internet

Thuiswedstrijd voor Erwin Nyhoff

Door: Rick Dogger

HESSUM - Het moet toch een beetje voelen als thuiskomen voor Erwin Nyhoff. De zanger werd 36 jaar geleden geboren in het buurtschap Hessum en op 24 mei treedt hij er voor het eerst op. Wat het nog een extra speciaal tintje geeft, is dat hij dan samen het podium betreedt met zijn zoon Jim.

Verreweg het bekendst is Nyhoff van zijn band Prodigal Sons. Begin jaren negentig stond hij onder meer op Pinkpop en gaf hij optredens in Texas. Die tijd ligt achter hem, momenteel staat hij solo op de bühne, met zijn band of met zijn zoon Jim. De langharige zanger kijkt met plezier terug op zijn tienerjaren. Als jongen van twintig leek de wereld aan zijn voeten te liggen. "Als kereltje van twintig trad ik vier keer week op. Een geweldige tijd, al leer je dan ook de andere zijde van de muziekwereld kennen. Als je niet honderd procent voor de muziek gaat haak je gauw af. Maar ik mag niet klagen, ik heb veel ervaringen kunnen opdoen in die periode."
Nadat Prodigal Sons stopte, stond het gewoon leven weer voor de deur. "Ik moest werk zoeken om fatsoenlijk rond te komen, heb een tijd een krantenwijk gehad. Daardoor ben ik nog meer gaan waarderen wat de muziek me gebracht heeft." Inmiddels hoeft de 36-jarige zanger geen kranten meer rond te brengen, hij kan nu leven van zijn muziek. "Ik moest een drempel over om mijn eigen boekingen te regelen en dat werkt nu prima. Samen met mijn band speel ik wat stevigere muziek voor de festivals en solo sta ik op de planken met een mix van akoestische muziek, zowel in het Engels als in het Nederlands en het dialect. Hiervoor werk ik veel samen met André Groote uit Nieuwleusen, hij bracht met op het Nederlandse spoor en met hem schrijf ik veel nummers. Samen met hem organiseer ik optredens, onder meer in Ootmarsum."
Onlangs stond Nyhoff nog in het theater met verschillende artiesten voor de voorstelling Uutsprčken. Een voorstelling met alleen maar nummer in het dialect. Enkele van die nummers zijn ook 24 mei in restaurant Madrid te horen. "Het wordt een mix van verschillende stijlen die jong en oud aanspreken", weet Nyhoff te vertellen. Dat zijn 15-jarige zoon dezelfde muzieksmaak heeft komt dat goed uit. "Samen met Jim speel ik ook enkele covers van bijvoorbeeld de Stones en de Beatles." Al met al staan vader en zoon een kleine twee uur te spelen. Dat het bij restaurant Madrid is, heeft volgens Nyhoff alleen maar voordelen: "Mensen kunnen na die tijd hier een heerlijk hapje eten en ouders met jonge kinderen kunnen in de speeltuin terecht. Hier heb ik vroeger ook veel tijd doorgebracht."


terug naar Erwin Nyhoff

Deze pagina is bijgewerkt op