Dinkelland

Dé Weekkrant op internet

Echt geen recessie bij Richards

DENEKAMP - Ze zijn er op voorhand van overtuigd: 2009 wordt een mooi jaar voor De Richards, de band van Denekamper Robert Busscher. “Niks recessie, gewoon rocken! We waren de crisis mooi voor", zo vertellen de dialectrockers.

“We hadden uiteraard voorkennis, dus we hebben net op tijd al onze aandelen verkocht en van dat geld onmiddellijk vijf kratten bier en een set drumvellen voor Mongo gekocht. Ons maken ze niks komend jaar!"
De band is nog maar een jaar oud, maar heeft in korte tijd al een grote schare liefhebbers opgebouwd, een cd uitgebracht en flink wat optredens achter de rug waaronder enkele grote festivals. Niet slecht voor een beginnend bandje. Maar De Richards bestaat dan ook uit muzikanten die hun sporen ruimschoots hebben verdiend in het oeuvre van de streektaal rock 'n roll. Zo speelden drummer Hans 'Mongo' Bouman en gitarist Richard 'Gorro' Jansen onder meer in Jovink & de Voederbietels en bassist Richard van der Zee schreef de hits van het welhaast legendarische Mannenkoor Karrespoor. De Richards hebben hun roots in deze streek. Zo is zanger Robert Busscher afkomstig uit Denekamp, terwijl Gorro sinds kort weer in zijn geliefde Markelo woont.
Als we het viertal mogen geloven gaan ze het komende jaar flink gas geven. “Spelen, spelen en nog eens spelen. Dat is ons doel. Hoe meer we spelen, hoe leuker het wordt", zo vertelt Busscher. “De band is in een jaar tijd gegroeid tot een hechte eenheid en dat gaat zich nu uitbetalen. Ons eerste album 'Hard, Harder, De Richards' was in feite een haastklus, maar is desondanks goed ontvangen. We worden veel gedraaid, bij vooral de regionale en lokale stations. Daar wordt de cd goed opgepakt. Dat geeft vertrouwen voor de toekomst, want we werken alweer hard aan een tweede album. We zijn erg tevreden over de nieuwe songs, dus dat belooft nog wat. Voor ons is 2009 een jaar waar we naar uitkijken."

terug naar Richards

Deze pagina is bijgewerkt op