De Stentor op het web

Streektaalliedjes over 'stad en platteland'

door Harry Woertink.

OUDLEUSEN - De streektaalzangers Luuk Nijsingh en Gerard Rutger Buisman treden vrijdag 12 december om 20.00 uur in De Wiekelaar in Oudleusen op met hun theaterprogramma 'Eerapels met spek'. Ook Wilma Dijksma en John Gaasbeek werken mee aan deze streektaalavond geschreven rond de liedjes van Nijsing en Buisman.

Beiden hebben hun sporen in de streektaalmuziek ruimschoots verdiend en hun werk is de laatste jaren via de lokale en regionale zenders regelmatig te horen.
In 'Eerappels met Spek' komen veel liedjes voorbij, aan elkaar geregen onder het thema 'Stad en Platteland' in de vorm van korte dialogen en sketches in de streektaal.
Luuk Nijsingh is al zijn hele leven boer in Balkbrug. Hij zingt zelfgeschreven luisterliedjes in het Zuid-Drents. Buisman, ook bekend als de 'Steenwieker Troubadour' vertolkt zijn eigentijdse streektaalliedjes in country-folkachtige stijl. Sinds 2001 is hij samen met Wilma Dijksma veelvuldig te zien en te beluisteren in de zaal, op radio en tv. John Gaasbeek was eerder de vaste pianist van Gert en Hermien en is nog steeds actief voor The Buffoons.
Kaarten zijn tien euro in voorverkoop verkrijgbaar bij De Wiekelaar, telefoon 0529-471355 of 's avonds aan de zaal.


Deze pagina is bijgewerkt op