NIEUWSBLAD
voor OLDENZAAL

Dé Weekkrant op internet

Lachen op toilet:

Nog wat langer noa 't Huuske met Fons

REGIO - Nog wat langer noa 't Huuske. Zo heet het derde boekje in de reeks, die is uitgebracht door de Twentse artiest Fons Platenkamp. Het is uitgegeven door uitgeverij Smit en verkrijgbaar in alle Twentse boekhandels.
Twee jaar geleden bracht Fons het eerste deel uit onder de naam 'Um met te nem'n noa 't Huuske' met als ondertitel 'En aandere röstige plekskes'. De uitgave was dermate succesvol, dat snel een tweede oplage werd gedrukt. Van de tweede uitgave 'Nog een Moal noa 't Huuske' waren er in eerste instantie 1.500 gedrukt.
Het derde boekje verschijnt in een oplage van 2.000 stuks en bevat net als de eerdere uitgaven teksten van conferences en moppen van het voormalige Twente Plat. Teksten die werden gebruikt door Gait oet 't Klooster, Mans en Graats, Alwie Kroeze en Fons zelf.
De twee eerdere uitgaven zijn dit jaar opnieuw gedrukt. Voor de derde uitgave gebruikt Fons ook teksten van Harm oet Riessen. ''Ik hoop met het uitbrengen van deze serie een heel kleine bijdrage te leveren aan het gebruik van het dialect'', zo motiveert Fons Platenkamp het uitbrengen van de reeks, waarvoor hij nog voldoende kopij bezit om volgend jaar een vierde uitgave op de markt te brengen.
Platenkamp (61) is geboren en getogen in Bornerbroek. Na wat omzwervingen door Twente woont hij sinds kort opnieuw in Bornerbroek maar ook veel in Spanje.


terug naar Fons Platenkamp

Deze pagina is bijgewerkt op