De Stentor op het web

Historische Vereniging zet ereleden in zonnetje

OLDEMARKT - Vier ereleden van de Historische Vereniging IJsselham zijn vrijdagavond in het zonnetje gezet. Dit jaar zijn er bij de ledenvergadering voor het eerst ereleden benoemd.

"Herman Finkers kan dan wel zeggen, dat er in Glanerbrug kabeltelevisie komt, maar Ossenziel kriegt asfalt." Dat grote nieuws kondigde de Steenwijkerlandse troubadour Gerard Rutger Buisman aan op de slotavond van het winterprogramma van de Historische Vereniging IJsselham, afgelopen vrijdag in Oldemarkt. Buisman had zich verdiept in de historie van IJsselham: "Zoals Bagdad ligt bij de Eufraat en Tigris, hebben wij een Kuunder aan de Linde en Tjonger'. Kuinre, dat Bagdad van het noorden, was vroeger een roofriddersnest. Of er nu nog bandieten wonen, werd in het midden gelaten.
Ereleden Koendert Kuit, Henk van de Vegt, Klaas Verbeek en zijn vrouw Bertha Verbeek-Witvoet werden bedankt voor hun vele bijdragen aan de vereniging. Zo hebben Kuit, Van de Vegt en Verbeek boeken geschreven over de regio.
In zang en conferences werd een warm pleidooi gehouden voor de streektaal en het instandhouden van het platteland. "Ook al kunnen stad en platteland niet buiten elkaar”, luidt de nuance van de Historische Vereniging.

terug naar Gerard Rutger Buisman

Deze pagina is bijgewerkt op