De Nieuwe
Dinkellander

Dé Weekkrant op internet

Onvervalste Twentse humor: Twente Plat woensdag in muziekschool De Sleutel

LOSSER - Twente Plat geeft op woensdag 20 februari een optreden in muziekschool De Sleutel. De voorstelling, helemaal in dialect, begint om 20.00 uur. Hendruk, Geesie, Erwin Kwant, Mans, Mina en de Karel van de Kate zullen dan weer het podium betreden. De entree bedraagt 12 euro. Toegangskaarten zijn te reserveren via 5381309

Het populaire Twentse gezelschap dat zoveel humor in haar programma's stopt, is bezig aan haar dertigste tourneeseizoen. Toen eind jaren `70 de eerste Twente Plat LP op de markt verscheen had niemand ooit kunnen bedenken, dat de formule voor het oergezellige Twentse avondje uit, zo lang stand zou kunnen houden. Sterker nog: Twente Plat is de laatste jaren succesvoller dan ooit te voren en ook voor het nieuwe tourneeseizoen blijkt de belangstelling weer enorm. Tot april speelt de groep meer dan dertig voorstellingen kris kras door Oost- Nederland. Van Doetinchem tot Zwolle en van Hattem tot Haaksbergen: overal is Twente Plat een graag geziene gast in theaters, schouwburgen en zalen.
Lachen is gezond en dat brengt Twente Plat al jaren in praktijk. Met schitterende conferences, knotsgekke sketches en aanstekelijke liedjes zet het gezelschap een voorstelling op de planken, die klinkt als een klok. Daarbij maken de leden het zichzelf absoluut niet gemakkelijk, want elk seizoen opnieuw weet Twente Plat te verassen met een gloednieuw programma. Niks geen herhalingen, reprises of prolongaties. Twente Plat staat onder leiding van het duo Hendurk & Geessie, oprichters van het eerste uur, die niet alleen in de conferences, maar ook in de typetjesmakerij hun mannetje staan. Hun creatie 'Aaltje en Trijntje' was het afgelopen jaar een geweldig succes, terwijl ze ook in de sketches hun enorme klasse bewezen. Karel van de Kate komt uit Haaksbergen en geniet grote bekendheid als wekelijkse weerman in het zaterdagochtendprogramma van Radio Oost. Van de Kate is een geboren verteller en zijn schitterende conferences lardeert hij graag met weerspreuken van zijn opa en doldwaze gedichtjes van Jan van`t Slag. Tinus van Tuundorp is de conferencier, die het afgelopen jaar al diverse voorstellingen als invaller meespeelde en dat zo goed deed, dat hij dit seizoen in de basis mag beginnen.

terug naar Hendurk en Geessie

Deze pagina is bijgewerkt op