TC Tubantia op het web

'Gorro' begint nieuwe Achterhoekse band

DOETINCHEM - Juist nu de dialectband Jovink & the Voederbietels er na dit jaar de brui aan geeft, begint het oud-bandlid Richard 'Gorro' Jansen een nieuwe formatie: De Richards. Samen met basgitarist Richard van der Zee ('dirigent' van het Mannenkoor Karrespoor) en drummer Mark Maas, debuteert Gorro zondag 13 mei op het Moedermaakdag Festival in Markelo. Met muziek in de geest van Jovink. "Rock and roll en teksten in het dialect", zegt Jansen.

Jovink zette gitarist Jansen in 2005 uit de band na onderlinge strubbelingen. "Na aanvankelijke woede en teleurstelling ben ik nu aan het vergeven", zegt Jansen, die twaalf jaar deel uitmaakte van Jovink en met Gijs Jolink gezichtsbepalend was. "Dat is het beste, ook om zelf niet te blokkeren. Een week nadat Jovink bekend maakte na dit jaar te stoppen als band, kwam ik de bandleden tegen. Ik heb Gijs een hand gegeven en sterkte gewenst." Jansen had naar eigen zeggen tijd nodig om te herstellen van de breuk met Jovink. De afgelopen twee jaar deed hij nu en dan gast- optredens, had tijdelijk een talkshow bij Graafschap-tv en doet journalistiek werk voor het muzikantenvakblad Musicmaker.
Ondertussen was hij wel bezig een nieuwe band op te zetten. Jansen: "We waren lang op zoek naar een frontman, maar beginnen nu gewoon met ons drieŽn. Het optreden in Markelo (waar ook het Mannenkoor Karrespoor weer eens opdraaft, red.) moet je zien als een try-out. Het liefst zou ik weer toeren, naast mijn normale werk dan, want ik heb ook een gezin."
Verdere optredens van De Richards staan nog niet gepland, maar Jansen hoopt dit jaar nog een keer of tien met de nieuwe band op te treden. Jansen: "Ze kunnen me bellen."

Dit artikel verscheen (iets aangepast) op 10 mei 2007 in De Stentor
terug naar De Richards

Deze pagina is bijgewerkt op