De Stentor op het web

Annet Nikamp grijpt kans

door onze correspondent Tonnie van der Sligte


NIJVERDAL - Annet Nikamp is in de wolken. Tot haar grote vreugde kreeg ze een driejarig platencontract aangeboden van de platenmaatschappij Prent-Music VOF uit Drenthe.

In juni moet het eerste album klaar liggen. Daarnaast werd ze gevraagd mee te werken aan de single en videoclip 'Respect veur dialect', samen met onder meer Hein Migchelbrink van de Spitfires en Bert Koops van Mooi Wark.
Het nummer in het Nedersaksische dialect is een initiatief van tekstschrijver Wilfried Poorthuis uit Enschede en Klaas Prent van de CD-hal in Ruinen en uitgebracht met het oog op de dialectmaand maart. Negen dialectzangers uit Overijssel, Drenthe en Groningen hebben hieraan hun medewerking verleend. Iedere artiest zingt een aantal regels solo in het eigen dialect en het refrein zingen ze gezamenlijk. De muziek is geschreven door producer Edwin van Hoevelaak en de opname vond plaats in zijn studio in Holten.
Annet, geboren in MariŽnheem, heeft na een time-out, die nodig was na een scheiding en verhuizing van Nieuw Heeten naar Nijverdal, haar passie zingen weer opgepakt. Ze was zangeres/gitarist bij Vodka, ging solo verder en nam in eigen beheer een album op met Engels- en Nederlandstalige liedjes. Ze bewerkte ze naar eigen stijl. Ook vertaalde ze songs in haar eigen dialect. Na een korte onderbreking heeft ze de draad weer opgepakt. Ze heeft gekozen voor de Nederlandstalige muziek met haar eigen stijl erin verwerkt.
„Ik ben naar Edwin van Hoevelaak gestapt met de vraag hoe ik het aan moest pakken. Hij adviseerde me een duidelijke stijl te kiezen. Aan de artiest moet een herkenbare stijl gekoppeld zijn, vindt hij. Nederlandstalig ligt momenteel erg goed in de markt, mede een reden om daar voor te kiezen. Hij verwees me naar de CD-hal in Ruinen, een kleine platenmaatschappij. Ik ben er naar toe gestapt met pr-materiaal en wat ik al gedaan heb. Ze waren heel enthousiast en gaven me een kans een single op te nemen. Dat werd 'Kijk me dan aan' en daarna kwam er nog een tweede 'Alles is anders', beiden geschreven door Edwin.„
In mei komt er nog een derde single uit van Annet, waarna in juni het eerste album in de winkel moet liggen met een bonusdvd met videoclips. „Dit aanbod is gewoon geweldig. Ik weet dat het uniek is dat ik zo'n kans krijg. Nel van Olm, een bekende in de pluggerswereld, is ingehuurd om mij landelijk te promoten. Edwin schrijft de nummers en er komen ook covers op, maar dan met een eigen bewerking. De nummers van dit album zijn uptempo, maar ik wil op het volgende album ook rocknummers en ballads opnemen. Vocaal weet ik dat ik een heleboel kan.”

Op haar site http://www.annetlive.nl zijn onder meer songteksten te horen en staan ook de optredens vermeld.

terug naar Annet Nikamp

Deze pagina is bijgewerkt op