De Stentor op het web

Vrijwilligers Steenwijk in het zonnetje gezet

van onze medewerker

VOLLENHOVE - In De Burght in Vollenhove werd de jaarlijkse feestavond gehouden in het kader van de internationale vrijwilligersdag. Ruim zevenhonderd vrijwilligers uit de gemeente Steenwijk konden genieten van theater en muziek.

De theatergroep Klapstuk speelde een speciaal voor de vrijwilligersorganisatie geschreven stuk 'Lintjesregen'. Wethouder Jan Ensing memoreerde in zijn toespraak nog eens aan de waarde die de nieuwe gemeente Steenwijkerland hecht aan de vele activiteiten die mogelijk worden gemaakt door vrijwilligers. Ensing: 'Steenwijkerland telt zeshonderd organisaties die door vrijwilligers draaiende worden gehouden. Beslist geen sinecure en de gemeente erkent het belang van het vrijwilligerswerk en heeft dan ook in de nieuwe begroting, gedurende drie jaar, 50.000 euro op jaarbasis uitgetrokken om dit werkte stimuleren. Voorts gaat de gemeente bezien hoe het vrijwilligerswerk nog beter kan worden gestructureerd en hoe zij de vrijwilligers het beste kan inzetten'.
In de pauze werden de gasten aangenaam vermaakt door zang en muziek van het piratenkoor Storm en Averij. Na de pauze was het podium voor de Steenwijker troubadour Gerard Buisman. Ditmaal vocaal bijgestaan door zangeres Wilma Dijkstra en begeleid op mondorgel door Stef Eijkelenkamp. Buisman zong veel bekende nummers in het plaatselijke dialect en kreeg de hele zaal mee met het bekende lied Steenwijker toren. Buisman en de zijnen demonstreerden nog eens hoe professioneel zijn luisterliedjes een volle zaal meer dan een uur lang kunnen boeien.
Bijna naadloos nam de groep Les Miezerabullus het muzikaal over en zorgde met aanstekelijke meezingers voor een muzikaal slot van deze avond.

Dit artikel verscheen in de Apeldoornse Courant
terug naar Gerard Rutger Buisman

Deze pagina is bijgewerkt op