SCARAMOUCHE


Scaramouche is een muziektheatergroep uit Oldenzaal - met koor - die in 1969 is gestart. Sinds 2004 luistert dit gezelschap o.l.v. Geert Christenhusz ieder jaar het Kadolstergala van de Oldenzaalse Carnavals Vereniging De Kadolster Mennekes op.
In november 2006 voerde Scaramouche, het Nederlands-Twents sprookje Joargang op. Liederen - voor elke maand van het jaar één - werden uitgevoerd door diverse solisten. Daarbij Marja Reinders, Hans van der Werf, Anouk van Dijk, Herald Orriëns en Maria Fernandez Alvarez.
De drijvende kracht achter Scaramouche is het muziektheaterbureau Melange bemenst door Geert Christenhusz (11 december 1949) en Annet Meijerink (13 juli 1953). De eerste schrijft teksten en muziek die hij ook arrangeert. De laatste verzorgt de productie.


In 2009 werd de Geert Christenhusz-prijs ingesteld ter gelegenheid van het 40-jarig bestaan van de muziektheatergroep Scaramouche. Het was een cadeau van het gezelschap aan de oprichter, dirigent en artistiek leider van de groep. De prijs is bestemd voor jong Twents talent van 12 tot 25 jaar uit Oldenzaal, Dinkelland of Losser, op het gebied van instrumentale muziek, vocale muziek, dans, cabaret of theater. De gewonnen geldprijzen dienen te worden besteed aan het ontwikkelen van het talent.
Geert Christenhusz werkte als docent bij het ArtEZ Conservatorium.


SCARAMOUCHE en de PERS

in 2009

Festival of Lessons and Carols

MELANGE op INTERNET

MELANGE heeft een eigen plek op internet !

DISCOGRAFIE

CD

"Jaorgang" (Silvox SIL 167, 2006)

Deze pagina is bijgewerkt op