Westfries weekblad op het web

Humor Westfries Collectief

WEST-FRIESLAND - In het Huis verLoren speelt de cabaretgroep Westfries Collectief op vrijdag 9 en zondag 11 december de nieuwe show Skoftig Mooi 2. Een gevarieerd West-Fries theaterprogramma, bestaande uit sketches, liedjes, conferences en stukjes film.

West-Friese humor: Jan Dijk en René Steens weten hoezeer het West-Friese dialect -met z'n wat knerperige keelklanken en zangerig uitgesproken zinnen- populair is. 'Skoftig mooi 2' laat René Steens als de 'nieuwe' Kees Stet zien, met Irene Oonk als subtiele aangever.

Steens leerde de kneepjes van het vak van Kees Stet jr., met wie hij meer dan vijftien jaar op de planken stond. Toen nog als aangever, nu doet hij het zelf. Als het inmiddels befaamde typetje van de West-Friese herenboer, dat in zijn nette zondagse kostuum zijn anekdotes, aangedikte verhalen en ondeugende moppen spuit: alsof hij ze zelf ter plekke bedenkt. De verbindende liedjes in 'Skoftig mooi 2 !' worden gezongen door Irene Oonk en René Steens.

De voorstelling op vrijdag 9 december begint om 20.00 uur.
De zaal is open vanaf 19.30 uur. De voorstellingen op zondag 11 december beginnen om 15.00 uur en om 20.00 uur. De entree bedraagt ? 12,50. Kaarten via Hoorn Events, 0229-216527.

terug naar Westfries Collectief

Deze pagina is bijgewerkt op