Alkmaars weekblad op het web

Kleurrijk West-Friesland in muzikale show 'Da's Puur!'

Da's Puur! in de Rietschoot

Je hebt humor en humor. ╔n West-Friese humor. Dat weten RenÚ Steens en Jan Dijk maar al te goed. De conferencier en liedschrijver sloegen de handen ineen, met als resultaat een muzikale show, waarin een keur aan liedjes wordt afgewisseld met West-Friese verhalen, gedichten, films en de onvermijdelijke gortdroge conferences. En alles met het zangerige West-Friese dialect vˇˇr op de tong.
Dijk en Steens weten hoezeer het West-Friese dialect – met z'n wat knerperige keelklanken en zangerig uitgesproken zinnen – populair is. De voorgaande jaren was de show 'Skoftig Mooi!' onder de vlag van het 'Westfries Collectief' op tal van podia in Noord-Holland al een groot succes. Grote bron van inspiratie voor het duo is de onvergetelijke manier waarop de legendarische West-Fries Kees Stet destijds West-Friese moppen wist te vertellen. Tijdloze humor, soms een tikje ondeugend en dus van alle tijden.
De muziekshow 'Da's Puur!' is een nieuwe ontwikkeling bij het duo. Een programma dat als vanzelf ontstond, zo lijkt het. RenÚ Steens schreef de teksten, die uit het West-Friese leven gegrepen zijn en Jan Dijk bedacht er passende melodieŰn bij. Ondertussen zijn er al 13 heerlijk in het gehoor liggende nummers op CD gezet, een product waar Steens en Dijk maar al te 'gro˘s' op zijn. Zelfs beschermvrouw Ina Broekhuizen van het Westfries Genootschap, de stichting die de schoonheid van het West-Friese taalgebruik bewaakt, schaart zich met overtuiging achter dit product. Een beter bewijs voor de kwaliteit van de teksten, met de vele kwinkslagen en herkenbare karakteristieken is er niet. Met dit programma gaan de heren de podia bestoken. De arrangementen zijn gemaakt door de ervaren pianist en arrangeur Ruud Jansen. Daarbij zag hij zich ook nog eens geruggensteund door het Westfries Mannenkoor en achtergrondzangeressen.
In de Rietschoot zijn speciale gastoptredens van Martijn Cohen en Irene Oonk.

terug naar Westfries Collectief

Deze pagina is bijgewerkt op