De Trompetter op het web

Twee keer Gerard van Maasakkers

EINDHOVEN
Gerard van Maasakkers is dit weekend twee keer te gast in Muziekgebouw Frits Philips Eindhoven. Vrijdag zingt hij samen met BJ Baartmans, Gé Reinders, Ad van Meurs, Mathijs Leeuwis, Beatrice van der Poel, Eric van Dijsseldonk, Egbert Meyers, André Manuel, Renée van Bavel en Frans Pollux liedjes over de natuur.
In het programma Mijn Natuur vragen de liedjesschrijvers aandacht voor het belang van natuurbescherming in Nederland. Ieder zingt een nieuw, eigen lied over hun persoonlijke band met de natuur. De nummers staan bovendien op de cd Mijn natuur, waarvan de opbrengst ten goede komt aan het werk van Natuurmonumenten.
Zondag staat Gerard van Maasakkers op het podium met Orkest Zuid. Onder leiding van dirigent Jos van de Braak brengen het orkest en Van Maasakkers een programma waarin bekende liedjes van Van Maasakkers worden afgewisseld met klassieke werken voor het orkest. Speciaal voor deze gelegenheid zijn de liedjes door Jasper Staps voor Orkest Zuid gearrangeerd. Orkest Zuid maakte al eerder kennis met Van Maasakkers. Ook in 2011, stonden beiden op een podium.
Vrijdag 19 april kunnen bezoekers om 20.15 uur komen luisteren; zondag 21 april begint het optreden om 14.15 uur. Voor meer informatie: www.muziekgebouweindhoven.nl

terug naar Gerard van Maasakkers

Deze pagina is bijgewerkt op