Weekjournaal

Dé Weekkrant op internet

Lustrum Ketsheuvel

KAATSKEUVEL - Heemkundekring De Ketsheuvel uit Kaatsheuvel viert dit jaar haar eerste lustrum. Op 29 maart is het precies vijf jaar geleden dat de vereniging voor de lokale geschiedenis van Kaatsheuvel werd opgericht. Om dit te vieren zijn er in dit jaar extra activiteiten. Een van die activiteiten staat gepland op vrijdag 30 maart in De Werft: een jubileumavond met optreden van Maria van Trier.

Kent u het verhaal van ‘De Zwarte Johannes?’ Ooit een ballade van de ‘Lange Witte Peer’ gehoord? Marja van Trier uit Loon op Zand verzorgt voor heemkundekring De Ketsheuvel een avond met verhalen en liederen uit Brabant en de Langstraat in dialect.
In 2006 kreeg Marja van Trier de Ad de Laatprijs vanwege haar grote verdienste voor het Brabantse dialect. De avond zal bol staan van de balladen, liedjes en verhalen uit Brabant in Loons dialect. Marja van Trier wordt op de piano begeleid door Peter Claessens.
De avond wordt gehouden in De Werft, Huygenstraat 73 te Kaatsheuvel en begint om 20.00 uur en duurt tot ongeveer 22.00 uur. De zaal is open vanaf 19.30 uur. Leden van heemkundekring De Ketsheuvel en gezinsleden hebben gratis toegang, niet leden betalen slechts euro 4,00. Bij dit bedrag is een kopje koffie of thee inbegrepen. Na afloop is er volop gelegenheid tot naborrelen.

terug naar Marja van Trier

Deze pagina is bijgewerkt op