Nieuwsblad

Dé Weekkrant op internet

Guus, Gerard en Tijs ereburgers van Brabant

BRABANT - Guus Meeuwis, Gerard van Maasakkers en Tijs Verwest (Tiesto) zijn benoemd tot Ereburgers van Brabant. Tijdens een feestelijke bijeenkomst in het provinciehuis kregen zij de Erepenning van de provincie Noord-Brabant en daarmee het Ereburgerschap van Brabant uit handen van de Commissaris van de Koningin, Wim van de Donk. De bijeenkomst stond in het teken van het 40-jarig jubileum van het Provinciehuis. “Tiesto, Guus en Gerard hebben ieder op hun eigen manier in de afgelopen jaren een bijdrage geleverd aan de muzikale wereld van Brabant. Zij hebben de aanzet gegeven tot een vernieuwing van house, techno, het populaire lied en het Brabantse lied. Herkenbaar en gewaardeerd door velen. Hun verdiensten op het culturele vlak verdienen erkenning”. aldus de Brabantse Commissaris van de Koningin. “Hun werk onderstreept nog eens de culturele kracht van Brabant.”
Guus Meeuwis werk is “groots met een zachte G”. Als geen ander weet hij met zijn toegankelijke goed in het gehoor liggende muziek de aansluiting te vinden bij zijn publiek, bij jong en oud, binnen en buiten Brabant. Hij slaagde er in met een lied het moderne Brabant-gevoel te verwoorden. Gerard van Maasakkers zingt vanuit een eigentijds maatschappelijk bewustzijn, met een sterk persoonlijke inslag, diepgang en met een toegankelijk gebruik van het dialect en vertaalt zo de traditionele Brabantse liedkunst naar onze tijd.
Tijs Verwest, Tiesto groeide van de draaitafels op feesten in Breda naar de mondiale podia, van house, trance en techno naar een eigen stijl die omschreven wordt als vrolijk, vloeiend en sensueel, feestelijk en dramatisch tegelijk. Innovatie en techniek komen samen in zijn werk.

terug naar Gerard van Maasakkers

Deze pagina is bijgewerkt op