Brabants op het web

Voor u beluisterd
Vrolijk Kerstfeest

De cd van Annelieke Merx die in december 2009 verscheen, heeft als ondertitel De mooiste kerstliedjes van Annelieke Merx. (Het was toen te laat om dat aan de lezers van Brabants te melden.) Het betreft een compilatie van oude en nieuwe kerstliederen, van evergreens en moderne klassiekers. De nieuwe opnamen hebben gezorgd voor een aardige eenheid van klank en Annelieke staat met haar heldere stem garant voor vertolkingen van kwaliteit. En inderdaad, de titel is volledig van toepassing; de meeste nummers zijn luchtig en vrolijk. De helft van de zestien liedjes is in dialect, de rest in het Nederlands. Uiteraard hebben wij voorkeur voor de echt Brabantse kerstliedjes.
De cd start sfeervol met een variatie op Winterwonderland en eindigt heel hedendaags met het originele en eigentijdse Makt 'r wa moois van. Er zijn heel zoete liedjes bij, zoals Een beetje vrede, Kerstwensje en Wie geeft een kind een kans, maar ook prachtige variaties op Prendre un enfant par la main van Yves Duteil: Kiendje gij hurt bij men en Quand le soleil van Lucille Starr: Herinnering Ún Canada. Heel stemmige eigen Brabantse kerstliedjes zijn De bÚdschap uit de stal, Ope deur en 't Kerstknijn.
Ik ben onderweg naar jou is een remake van het bekende lied van Lennaert Nijgh en Boudewijn de Groot. Het lied Kerstpakket maakt al een enigszins gedateerde indruk. De traditionals Jingle Bells en Stille Nacht passen uiteraard in de sfeer van dit album van Annelieke Merx. De cd gaat vergezeld van een tekstboekje en ziet er verzorgd uit.
Meer info: www.anneliekemerx.nl
en info@anneliekemerx.nl.

terug naar Annelieke Merx

Deze pagina is bijgewerkt op