Het Zuiden
Ridderkerk

Dé Weekkrant op internet

Een feest van herkenning

Maaike Widdershoven komt op 18 en 19 januari naar Het Kruispunt.

Maaike Widdershoven toert vanaf november door heel Nederland met Volendam De Musical. Alle grote hits, die door bekende Volendamse artiesten zijn gemaakt, komen aan bod.
En wie vier kaarten bij het theater bestelt onder vermelding van Dé Weekkrant krijgt een cd met de liedjes van deze muscial gratis!
In Volendam De Musical speelt Maaike Widdershoven de Volendamse vrouw Mary. Na twintig jaar keert zij terug naar haar geboortedorp.
“In de jaren daarvoor heeft ze met haar dochter Rose in Canada gewoond”, vertelt Maaike enthousiast. Omdat de musical zich in Volendam afspeelt, wilde de producent graag dat de cast van deze productie zich het Volendams dialect aanleerde. Daarvoor gingen ze in de leer bij onder andere Jenny, de oudste zus van Jan Smit.
Maaike Widdershoven: “Omdat mijn personage twintig jaar lang in Canada heeft gewoond, is ze het Volendams grotendeels verleerd. Maar als ze boos is komen er Volendamse termen over haar lippen. Die woorden moest ik mezelf natuurlijk wel aanleren. Maar het zal voor iedereen verstaanbaar en heel herkenbaar zijn. Het is een feest van herkenning. Met dank aan de vele liedjes die artiesten als BZN, Piet Veerman, Jan Smit, 3J’s en Nick en Simon hebben gemaakt. Hun grootste hits zijn te horen en verwerkt in het verhaal. Ik weet zeker dat de mensen een fantastische avond zullen beleven.”
Wanneer te zien?
De musical is op 18 en 19 januari 2011 te zien in theater Het Kruispunt in Barendrecht (0180-615958).

terug naar Maaike Widdershoven

Deze pagina is bijgewerkt op