Brabants op het web

Voor u beluisterd
WaWaiW˘n
van 'Un Bietje Brabants'

In Brabants nummer 18 (juni 2008) schreven wij lovend over Tralderhand, de eerste cd van 'Un Bietje Brabants'. De nieuwe cd WaWaiW˘n is dus betrekkelijk snel op de eerste gevolgd en dat is meestal een goed teken. De vijfkoppige groep uit Aarle-Rixtel, bestaande uit Tonny van der Els (zang en gitaar), Henk van Beek (zang), Frans Reloe (accordeon), Ad van Eijk (basgitaar en tuba) en Tinie van Dalen (slagwerk en zang), staat garant voor een luchtig Brabants repertoire met veel dansmogelijkheden.
WaWaiW˘n (Wat wij wilden) is een heel gevarieerde cd geworden, zoals je dat van dit gezelschap mag verwachten. Ze zijn uit op aansprekende melodieŰn en teksten en hebben met de samenstelling van de groep legio mogelijkheden. Het is lekker luisteren naar twaalf nieuwe liedjes in een mooie afwisseling van snel en langzaam, van covers en oorspronkelijke creaties. De helft komt uit eigen koker. De melodieŰn zijn goed gekozen. Ik klim vandaag in de pedale op de Zuid-Amerikaanse melodie van La mucura doet het prima. (De dans heet porro.)
Heel eigentijds zijn Munnen Tom Tom en Munnen buurman. Het Gemertse Boerenbondsmuseum wordt bezongen in een aardig reclamelied dat met zijn diergeluiden wel een groot Gaitjan-Kruutmoeseffect heeft gekregen. Het geestige dronkemansliedje Hawt de vurdeur us vast volgt op As ik de nachtegaal heur zinge.
De nieuwe schijf biedt veel luisterplezier, omdat de stemmen en de muziek harmoniŰren. De mijmerliedjes, zoals het openingsnummer Hoe z˘ ut zin, D'n Tijd en Ons moeder zijn wel besteed aan de fraaie stemmen van Tonny en Henk.
Ge moet us kieke zou een aardig carnavalsnummer kunnen zijn en het meeslepende slotlied zit vol aanstekelijke zelfspot. Daarom kunnen we de zin: Wagge van ons veengt of wagge van ons denkt, lot die aauw hier mar mooi scheuve... geheel beamen
Er had wel een tekstboekje aan de nieuwe cd toegevoegd mogen worden.
Wij kozen voor Brabants cd 26 het nostalgische Ik z˘ mi jaw nog wel ne kŔr. WaWaiW˘n is een cd die zeker bij Brabants past.

terug naar Un Bietje Brabants

Deze pagina is bijgewerkt op