Goirles Belang op het web

CD presentatie van Roland Verstappen

De CD presentatie van het nieuwe album van ROLAND VERSTAPPEN, BRABOCANA zal plaatsvinden op: 31 januari 2010 in het CC Jan Van Besouw in Goirle in de grote zaal. Aanvang 15.30 uur.  Entree 5,= en kinderen tot 12 jaar gratis.
Reserveren kan bij het CC Jan van Besouw (www.janvanbesouw.nl) of via de site www.rolandverstappen.nl. Een mail sturen naar Roland mag ook, info@rolandverstappen.nl. Er wordt een uur gespeeld, alleen BRABANTSE liedjes en de twee hits HELEMAAL NIETS en ZIJ IS EEN WONDER.

WIE IS ROLAND VERSTAPPEN?

Hij is zanger, liedjesschrijver, en begenadigd gitarist. Maar hij is ook leraar op het Mill Hillcollege in Goirle.
Zijn liedjes zijn een mengeling van vakkundig gitaarspel, een warme, ietwat rauwe stem, vol emotie en afwisselende muzikale stemmingen.  Zijn eerste Cd met Ferdi Lancee en Peter Koelewijn in begin ‘90 bevatte twee hits, HELEMAAL NIETS en ZIJ IS EEN WONDER. Daarmee trad hij op in vele radio en TV programma’s. De doorbraak in de muziekwereld was een feit. Voor deze 1 e CD had ROLAND al verschillende nationale en internationale festivals gewonnen, waaronder Curaçao, Bregenz en Boekarest. Daarvoor deed hij vele theaters aan als gitarist van GERARD VAN MAASAKKERS en schreef hij met Gerard TERRAS. In 1997 kwam zijn tweede album “Augustus”. Dit stond vol met pakkende en meeslepende, maar vooral intieme songs van eigen hand. Ook is hij lid van EADEN, een Euro-folk groep (www.eaden.eu)

BRABOCANA
Roland heeft nu een album afgerond dat volledig gezongen is in het BRABANTS. Geen zwaar dialect, maar meer de taal die hij eigenlijk al bijna 50 jaar zelf spreekt. Een Brabants accent, met hier en daar typische woorden. Hij heeft een mix gemaakt van stijlen, Americana, Oosters, Keltisch, Singer-songwriter, Pop, Smartlap en hij heeft ze verwerkt tot een typisch eigen geluid. Vandaar de term BRABOCANA. Als voorloper werd gekozen voor “BRABANT VAN WELEER”, een Brabocana bewerking van “Straatje Van Vermeer”, zijn eerste single van 20 jaar geleden. Daarmee is hij weer terug op de radio. De CD BRABOCANA zal uitkomen ergens begin Januari en bevat naast Brabant Van Weleer 9 nieuwe stukken en twee liedjes die al ooit op single verschenen, Dat Moet Je Niet Doen en Sneeuwwitje Krijgt Een Kleine. Een veelzijdig artiest met een eigen stijl en dat hoor je terug op BRABOCANA, een dialect CD voor het hele land.

De meesterlijke muzikanten in volgorde van verschijnen op de CD: Giovanni Caminita, Ton Dijkman, Velibor Weller, Marien de Reuver, Bernard Jussen, Ruben van Boven, Cor Mutsers, Sjoerd Rutten, Ferdi Lancee, Jan Janssen, Martijn Van De Ven, Karin Poell, Carlos Breton.

WEES WELKOM en vier deze speciale gelegenheid met ons..

terug naar Ronald Verstappen

Deze pagina is bijgewerkt op