Valkenswaards
Weekblad

Dé Weekkrant op internet

D’n Twilling spreekt

MAARHEEZE - In de Smeltkroes in Maarheeze is zaterdag 23 oktober een optreden van d’n Valkenswirtse Twilling mee te maken. Het begint om 14.00 uur, de entree is twee euro.

Ellen van den Oetelaar en Ted Smeets timmeren al jaren aan de weg als komisch en muzikaal zangduo, genaamd D’n Valkenswirtse Twilling. Ze spelen twee vrijgezellige dames die overal commentaar op leveren. Het publiek geniet als D’n Twilling weereens duikt in komische anekdotes van de tijd van toen. Ted (alias Margriet Bloem) is het brutale typetje, behoorlijk bazig en af en toe licht ‘amicaal handtastelijk”.
Ellen (Roos Bloem) speelt het wat dommere typetje, meer behoudend en uiterst volgzaam. Zij roept haar “zus” regelmatig tot orde. De chaotische toestanden van de beide dames op het podium brengen dan ook hilarische optredens met zich mee. Zowel de liedjes als de sketches zijn in het Brabants Dialect. Naast de vele optredens in Brabant zijn ze ook regelmatig op het Striepersgats Liedjesfestival aanwezig met een ludiek carnavalslied. Zo zongen ze tijdens een van de festivals over “De String” die ze dan ook letterlijk en figuurlijk uitbeelden. Ook maakten ze samen met de spelers van De Valk een heuse clip met hun voetballiedje “Schiet da ding dur us in”.

terug naar D'n Valkenswirdse Twilling

Deze pagina is bijgewerkt op