Groot
 Eindhoven

Dé Weekkrant op internet

Muzikaal dialect

EINDHOVEN - Is dialect iets om je voor te schamen? Juist niet!

Iemand die het daar zeker mee eens is, is de dialectzanger Nico van de Wetering. Ook Erfgoed Brabant is het daarmee eens. Daarom houdt zij voor de derde keer de verkiezing rondom het mooiste Brabantse liedje.
Brabantse artiesten die in dialect zingen, zijn uitgenodigd om hun mooiste liedje in te zenden naar Erfgoed Brabant. Er mogen alleen nieuwe liedjes meedingen naar de titel van het mooiste Brabantse liedje. De liedjes die opgestuurd worden, moeten zijn voorzien van de uitgeschreven tekst in het dialect en, eventueel, ook vertaald in het Nederlands. De kwaliteit van de opname is niet doorslaggevend, het gaat om de muziek en de tekst. Nieuwe liedjes op een bestaande melodie zijn toegestaan, maar eigen muziek heeft de voorkeur. Het liedje mag nog niet eerder dan 1 januari 2009 uitgebracht zijn op cd, internet of andere media.
Er is een onafhankelijke, deskundige jury samengesteld die de liedjes gaat beoordelen. Op zondag 21 maart 2010 wordt in Den Dungen bij Boer Goossens de winnaar bekendgemaakt. Bovendien roepen de deelnemers ook zelf nog een winnaar uit er is dus een juryprijs en een deelnemersprijs.
Meer informatie bij: Erfgoed Brabant, 073-6156262.

terug naar Brabants Moiste Liedje

Deze pagina is bijgewerkt op