BN DeStem op het web

Eerste cd Wil Nelemans op de markt

door Henk den Ridder

OOSTERHOUT - Toen Wil Nelemans (51) uit Oosterhout 17 jaar oud was, wilde hij zanger van de Tumbleweeds worden.

Ruud Hermans was net opgestapt en Nelemans wilde zijn opvolger worden. Helaas vindt de baas van de Tumbleweeds (Somewhere between) de West-Brabantse zanger iets te jong. Hij wordt afgewezen.
Oud-Roosendaler Wil Nelemans vertelt het verhaal om aan te geven hoelang hij al met muziek bezig is. Hij speelde met de Silver Eagle Express als begeleiders van de Amerikaanse zanger Jimmy Lawton. En voorts werkte Wil lang samen met de Roosendaalse blueskoning MacAnthony en zijn Bluesgang.
Daarna werd het stil en verzamelde zijn gitaar slechts stof. Tot 2005. Dan treedt Nelemans toe tot de zesstemmige zanggroep Back on Track.
Fanfare St. Joris uit Dorst schrijft in 2006 een auditie uit. Dat leidt tot de gezamenlijke opname van het lied De fanfare van Honger en Dorst (Gerard van Maasakkers) die nog steeds op YouTube te zien is.
Wil kreeg de smaak te pakken en begon weer liedjes te schrijven. In het veilige Engels. Als er in Den Hout het festival Beter Brabants wordt gehouden voor liedjes in het dialect, schrijft hij Den eik op de lind.
Het liedje bezorgde hem de tweede plaats in het door Oost-Brabantse liedjes gedomineerde festival. Dat laatste kan Wil overigens niet verklaren. Het blijft echter een feit dat er in het oosten van de provincie veel meer in de eigen dialecten wordt gemaakt dan ten westen van Tilburg.
Wil Nelemans wil daar graag wat aan doen en blijft schrijven. In het Engels en in het Nederlands. Mooie luisterliedjes die klinken als zijn voorbeelden Ralph McTell, Don MacLean en Bob Dylan.
In Lieshout wint hij in de strijd om de Brabantse Dialectpenning een tweede prijs met Ouwerwets gezellig.
Eindelijk staan ze nu op cd. Die heet Nim ik aon 'I presume'. En kreet in twee talen om aan te geven dat de inhoud van het plaatje ook tweetalig is. Zijn vaste begeleiders Jos Bloks (bas) en Pius van Erve (slagwerk) staan er ook op.
www.wilnelemans.nl

terug naar Wil Nelemans

Deze pagina is bijgewerkt op