Boxmeers
 Weekblad

D Weekkrant op internet

Lindefeesten: dialecten

SAMBEEK - De voorbereidingen voor het seizoen 2009 zijn in volle gang en de bands zijn geboekt. De komende Lindefeesten in Sambeek zullen de boeken in gaan als een veelzijdig feest met een gevarieerd programma en diverse dialecten.

Het feest in het kleine dorp aan de Maas zal in dit jaar al weer voor de 29ste keer georganiseerd worden en wederom staan er goede bands op het podium in de feesttent. Geografisch gezien ligt het Brabantse Sambeek op de grens van Gelderland en Limburg en heeft waarschijnlijk daarom weinig moeite om de diverse dialecten van de Nederlandse taal te spreken. Want wie de taal spreekt, kan communiceren.
Vanuit dit standpunt is het de organisatie al jaren gelukt om grote artiesten te boeken op de Lindefeesten. In de beginjaren onder andere de Achterhoekse formatie Normaal, de Zeeuwse band Blof en de Duitse top-40 band Montevideo.

Rowwen Hze
Nu, anno 2009, zijn ze het niet verleerd en komen de bands weer uit de diverse windstreken. Zo zal Lindefeesten 2009 geopend worden door Limburgs bekendste band: Rowwen Hze. Op vrijdag 3 april zullen zij het publiek gaan vermaken met een repertoire waarin het geluid van de plaatselijke fanfare, rock, hoempamuziek en Tex Mex doorklinkt. De liedjes zullen worden gezongen door de band en meegezongen door het enthousiaste publiek dit alles in het Limburgs dialect.
Als voorprogramma zal de Sambeekse band Today’s menu haar debuut maken op de Lindefeesten. Today's Menu speelt covers in het genre 'Top 40 Rock' met uitstapjes naar pop en hardrock. Zaterdag 4 april, een grandioze Top-40 avond. De organisatie probeert voor de zaterdagavond een heel goed Top-40 orkest op het podium te krijgen. Ook dit jaar is het weer gelukt en zal de bekende band MXL het publiek gaan vermaken. Via 6 grote LCD schermen is het mogelijk om op de te spelen nummers te stemmen en zelfs foto’s te sturen. Dit alles via SMS en MMS.

Brabants BZB
Na deze interactieve avond is het tijd om de tent gereed te gaan maken voor het 2de weekend van dit grote evenement. En weer een band met een bekend dialect. De Brabantse band BZB zal in haar jubileumjaar in Sambeek haar nieuwste CD ten gehore brengen. Als de liedjes zo zijn als afgelopen jaren zullen we gaan genieten van een spetterend optreden op vrijdag 10 april. In het voorprogramma de Overloonse band 'Cold Turkey'. Een echte Rockcoverband met de juiste mix tussen nieuwe nummers en klassiekers.

Zaterdag 11 april.
Als afsluiting van dit evenement is, evenals voorgaande 2 jaren, gekozen voor de inmiddels bekende band uit het oosten van Nederland: Beethoven (The ultimate Music Invasion). Beethoven staat inmiddels al jaren aan de top van het nationale en internationale entertainmentcircuit. In die tijd hebben zij zich steeds geprofileerd als een uiterst professionele, trendsettende en vooruitstrevende band/act, die elk optreden tot een spraakmakende sensatie maakt.Deze pagina is bijgewerkt op