BN DeStem op het web

Dialect muziek Den Hout

door Paul de Schipper

DEN HOUT - De Kunstkring Den Hout en Theek 5 bibliotheek Oosterhout houden op 1 november het festival Beter Brabants.

Het gaat om een gevarieerd programma van liedjes, verhalen en gedichten in Brabants dialect. Dit festival wordt gehouden in dorpshuis Den Brink aan de Houtse Heuvel.
Net als in de voorgaande edities treden er bekende regionale artiesten op. Het belooft een gezellige middag te worden met bijdragen van Noud Bongers, Eus Roovers, Lydia van Genk, Marie-Josť Bongers en Rinus Rasenberg. De presentatie van de middag is in handen van de Oosterhoutse stadsdichter Eus Roovers.
Noud Bongers is een bekende Oost-Brabantse troubadour. Zijn liedjes gaan voornamelijk over de gewone alledaagse dingen van het Brabantse land. Eus Roovers leest voor uit eigen werk. Lydia van Genk zingt in de Oosterhoutse zanggroep Cadans waarmee ze optrad in de Bussel. Ook werkt ze mee aan het eerste project van het Zuid-Nederlands Concertkoor, waarmee ze op 9 januari 2010 in de concertzaal in Tilburg zal staan.
Marie-Josť Bongers heeft meegedaan met de Bredase Revue, de Houtse Revue en ondersteunde de Nachtegalen. Momenteel zingt ze in het Oosterhouts gemengd koor Chordanova. Lydia en Marie-Josť zingen een aantal liedjes van Rinus Rasenberg uit Drimmelen die zelf ook optreedt.


Deze pagina is bijgewerkt op