BN DeStem op het web

Troubadours op vierde liedjesfestival

door Marja Klein Obbink

DEN HOUT - Vorig jaar brak hij door tot de tweede plaats en dit jaar gaat hij voor 'goud': troubadour Wil Nelemans uit Oosterhout. Hij is opnieuw van de partij op het luisterliedfestival 'Beter Brabants' in Den Hout. Dit jaar op zondag 19 oktober, met als vaste plek het dorpshuis Den Brink.

Het is al weer de vierde keer dat het Brabantse luisterliedfestival wordt georganiseerd door Kunstkring Den Hout en Theek 5. Met een gevarieerd programma van liedjes, verhalen en gedichten in origineel Brabants dialect. De presentatie is in handen van Rinus Rasenberg, die zelf zijn sporen heeft verdiend in de wereld van de Brabantse liedjes.
Tijdens de middag wordt ook de cd gepresenteerd met daarop de drie winnende liedjes van Beter Brabants 2007. Net als in de voorgaande edities treden ook nu weer rasechte Brabantse artiesten op. Het gaat om vier zangers en één schrijver; Johan Biemans. Ook de winnaar van vorig jaar, Mari van de Bijl is er weer bij.
Zangeres Ger Coppens bezingt in haar optredens haar dorp Boerdonk, haar mensen dicht om haar heen en haar 'Servaas'. Haar eerste cd kwam in 1990 uit, getiteld Van binnenuit.
Artiest Johan Biemans kruipt in de huid en de kleren van een aantal karakters en speelt liedjes met een glimlach.
De winnaar van vorig jaar, zanger en tekstschrijver Mari van de Bijl uit Heeze beklimt opnieuw het podium. Hij wordt op de keyboards begeleid door Jan-Willem Verhoeven. Jeanne van de Rijt won in juni 2006 met het liedje Los Laote de Brabantse dialectpenning. Zij speelt gitaar en schrijft al haar teksten en muziek zelf. Vorig jaar werd ze derde. Tenslotte Oosterhouter Wil Nelemans. Hem kun je gerust een Brabantse Don McLean noemen. Wil was in 2007 en in 2008 een aantal keren genomineerd voor verschillende liedjesfestivals in Brabant.
Het festival duurt van 14.00 tot 17.30 uur. Toegangskaarten à 7,50 euro zijn te koop in alle vestigingen van Theek 5 en bij dorpshuis Den Brink. www.theek5.nl.


Deze pagina is bijgewerkt op