Het Brabants Dagblad op het web

Stemmen deelnemers bepalend
op Kwekfestijn

van een verslaggever

DEN BOSCH - Het jaarlijkse Kwekfestijn is voor de tweede keer op rij gewonnen door Jong Telent. Leo Donkers en Jurgen van Nimwegen waren zaterdagavond de voorzangers en schreven tevens muziek en tekst voor het winnende nummer Pauze tijdens het 49ste liedjesfestival van Oeteldonk. Het tweetal was uitgedost in het tenue van de paus.

Aan het Kwekfestijn deden 54 carnavalsclubs mee. Voor het eerst maakte een aantal vertegenwoordigers van in de voorronde uitgeschakelde clubs deel uit van de jury die de finale beoordeelde. Opmerkelijk was dat deze stemmen de doorslag gaven. Op basis van de de stemmen van de 'vakjury'zou de groep Ut met een persiflage op Arabieren hebben gewonnen.
Ut eindigde als derde. Deze groep won tevens de Kolderprijs en kreeg de persprijs van het Brabans Dagblad toegekend. De tweede plaats was voor Veni Vidi Vici. Tijdens het Kwekfestijn presenteerde prins Amadeiro XXV zijn nieuwe adjudant, die tijdens het carnaval in februari 2008 de naam Hertog Du Bois van Amstel zal dragen.

terug naar Oeteldonks Kwèkfestijn

Deze pagina is bijgewerkt op