Brabants op het web

Oscar Hovens

Voor u beluisterd

Brabants op z'n best
deel 15

Geire gezonge!

door diverse artiesten
VISCO CD 05-3029 JV

Inderdaad: deel 15 in de serie 'Brabants op z'n best' is uit. En dat iedereen Geire gezonge heeft, bleek bij de cd-presentatie. Dat was geen presentatie zoals ik die regelmatig meemaak, maar eigenlijk een feestje van een aantal uitvoerende artiesten die hun bijdrage lieten horen. Zoals met meerdere delen uit de serie het geval is, bevat ook deze cd weer een doorsnede van wat Brabant van West tot Oost kan bieden.
Het deed mij deugd dat de in 1998 overleden Arie van Roozendaal niet vergeten was. Op deze cd is hij terug te vinden met Gescharrel in de Bimd dat nog niet eerder op cd verscheen. Ook de 'Platte Ribben' uit Engelen, die al een tijd niet meer optreden, zijn vertegenwoordigd met Namen.
Nieuw talent treedt op deze cd aan met o.a. Jesse v.d. Elsen uit Veghel en met de nieuwe muziekgroep 'Samensprong' uit Grave. Naast deze aankomende artiesten zijn reeds gevestigde namen zoals Annelieke Merx, Jo van Heeswijk, en Toon de Migra (om maar een paar voorbeelden te geven) terug te vinden. Gedurende 19 nummers wordt u door een diversiteit aan artiesten (jong en oud), dialecten en stijlen gevoerd.
De tijd zal leren of we van diverse artiesten in de toekomst nog meerdere nummers op cd te horen krijgen. Veel zal afhangen van de 'liefhebber' die het er voor over heeft geld uit te geven voor de aanschaf van een cd en het daardoor mogelijk maakt dat de voor Brabant vrij korte traditie van geluidsdragers blijft bestaan. Persoonlijk vind ik het een verarming als we deze 'traditie' niet in stand zouden kunnen houden.


Deze pagina is bijgewerkt op