Ruud's Music Magazine op het web

Rondje Brabant(s)

door Oscar Hovens

Deze keer maar één CD uit Brabant, maar wat voor een !!!

CD "Calore"
van Hennie Korsten
uit Rosmalen.

Hennie Korsten, in Brabant al een bekende naam, omdat in zijn Session Sound Recording Studio veel Brabantse dialect cd's zijn opgenomen en door Hennie gearrangeerd. Zoals Cd's van Lya de Haas, Nico v.d. Wetering, Marie-Christien Verstraten, Noud Bongers, Cor Swanenberg, de Revuo's, Jan van der Heijden, Diniëtte Konings, Mari Meulenbroek, Annelieke Merx en vele anderen.
Maar ook vele andere muziekgenres worden in zijn studio opgenomen b.v. Brabantse Blaaskapellen, nationale en internationale countrygroepen, rock, pop, blues en filmmuziek.
Na het produceren van zoveel Cd's voor en met andere musici nu dan zijn eerste eigen CD of zoals Hennie het zelf verwoordde "eindelijk een CD waar niemand door de muziek heenzingt".
Het is een prachtige akoestische gitaar-cd geworden met veel afwisseling. Hij heeft het aangedurfd om melodieën als Ave Maria No mor, White rosé of Athene, Ilse of Abri, El condor pasa en enkele Brabantse dialectnummers op een CD te zetten.
Doordat Hennie zelf alles gearrangeerd heeft en alle partijen speelt (op de drums en enkele percussie partijen na) is het toch een eenheid geworden, maar wel met de nodige variatie.
Wie is Hennie Korsten ?
Op 12 jarige leeftijd is hij begonnen met het nemen van gitaarlessen. Na dit een jaar gedaan te hebben is hij zelf op onderzoek uitgegaan. Als hij 14 jaar is start hij zijn eigen bluesband op. Jarenlang speelden ze in binnen- en buitenland en ze werden steeds meer een allroundband. Zijn interesse verbreedde zich in verschillende muziekgenres.
In 1981 begon hij met zijn eigen opnamestudio, waar hij werkzaam is als gitarist, technicus, arrangeur en producer. Veel filmmuziek kwam van zijn hand, en op veel Cd's is hij een begeleider voor veel artiesten en bij uiteenlopende muzieksoorten. Zo heeft hij op meer van 100 Cd's het gitaarwerk verzorgd.
En nu dan eindelijk zijn eigen CD "CALORE" (warmte)
Als we aan Hennie vragen, waarom hij voor deze titel gekozen heeft, antwoordt hij vol bewogenheid: "Misschien komt het door de snelle tijd waarin we leven, dat ik bij de mensen steeds meer een grote behoefte voel aan warmte en geborgenheid. Daarom heb ik er nu voor gekozen mijn eerste CD te vullen met warme klanken en warme melodieën"
En inderdaad, de muziek op deze Cd is van het begin tot het einde in één woord "HARTVERWARMEND". Het mag in deze tijd ook vrij uniek genoemd worden dat zo'n CD (15 nummers) bijna geheel door één man tot stand wordt gebracht, zonder inzet van computer, synthesizers en andere elektronica. Geheel akoestisch speelt hij zelf alle begeleidingspartijen op diverse gitaren, bas, mandoline, ukelele en balalaika, de solopartijen en een groot deel van de percussie. Wat overbleef waren slechts enkele drumpartijen en een deel van de percussie. Deze zijn ingevuld door resp. Chris Fleskens en Eric Hanegraaf.
Op 6 en 20 mei j.l. is de CD live gepresenteerd, waarbij niet alleen drums en percussie aanwezig waren, maar ook verschillen gitaristen om alle partijen te kunnen verwezenlijken. En uiteraard was Hennie de solist.
De reacties op de CD die Hennie Korsten de afgelopen tijd al mocht vernemen waren voor hem ook HARTVERWARMEND , zodat misschien al een basis gelegd is voor een vervolg!
CD "Calore" AMR/SSR -355301
Info en Distributie: Hennie Korsten , Session Sound Recording Studio 073-521 67 74

Voor meer informatie en reacties kunt U kontakt opnemen met: S.B.M.
p/a Oscar Hovens, Duiker 14, 5751 RL Deurne, tel. 0493-31 40 09.

U kunt mij ook vinden op http://dit.is/oscarhovens/ en Uw e-mail kunt U sturen naar troubadours@planet.nl


Deze pagina is bijgewerkt op