Ruud's Music Magazine op het web

Rondje Brabant(s)

door Oscar Hovens

Aanvulling op Rondje Brabant(s) RMM 1 juli 2000

"Geluk" voor Ronald Macdonalds huis Veldhoven.
De CD presentatie van Lambert van Hintum behoeft nog wat nadere informatie. Wat was het geval ? De eerste CD werd nu een keer niet uitgereikt aan de Burgemeester, Wethouder of andere notabele, maar werd bij opbod verkocht !!. En die eerste CD bracht maar liefst 1.100,00 op. Er waren twee personen die ieder 500,00 voor de eerste CD overhadden (waarvan er dus 1 de enige echte eerste kreeg) en iemand anders gaf spontaan 100,00. Bovendien werd de volledige entreeopbrengst voor het goede doel ter beschikking gesteld.
Voor de duidelijkheid: de entree naar het goede doel, de kosten van de CD presentatie voor Lambert van Hintum!!!!
In totaal kon Lambert tot nu toe het bedrag van 4.010,00 overmaken t.b.v. het eerste Ronald Macdonalds wat in Brabant t.w. in Veldhoven gerealiseerd zal worden. Nog een keer de opbrengst vierduizendentiengulden.
De titel van de eerste CD van Lambert van Hintum was "Geluk"

Brabants Artiestencafé en Dialectenmarkt en Ad de Laat prijs in Berlicum.
Er zijn definitieve plannen om op 10 december in de "Durpsherd" te Berlicum een Brabants Artiestencafé en Dialectenmarkt te houden.
Het Artiestencafé wordt gehouden van 16.30 tot 19.30 uur in de grote zaal van de Durpsherd, waarbij tevens ook een kort forum zal plaatsvinden (van 18.00 tot 18.30) waarin iemand een verhandeling over het dialect zal geven en waarna een gezamelijke discussie kan plaatsvinden.
Om 20.00 uur begint in de foyer de dialect markt. Er zijn kramen waar iedereen die iets aan te bieden heeft de gelegenheid krijgt zijn of haar waren te slijten. gedurende de markt krijgen artiesten, die dat willen, de gelegenheid, gebruik te maken van het open podium, in de grote zaal, om zich te presenteren. Deze optredens zijn voor het grote publiek toegankelijk.
Mochten er veel optredens zijn kan er zelfs in een tweede zaal nog een podium ingericht worden. Bij de optredens heeft men geen "last" van de markt.
Op het podium in de grote zaal zal dan tevens de Ad de Laat prijs worden uitgereikt. Deze uniek gebeurtenis is tot stand gekomen in goed overleg met de Stichting Vrienden van Vladeracken uit Geffen. Deze stichting vond dat de Ad de Laat prijs nog meer cachet moest krijgen dan ze al had en vond het een uitstekend idee om dit te doen in tegenwoordigheid van zoveel mogelijk " vakbroeders en zusters" in een daarvoor geëigende zaal.

Nieuwe Brabantse CD's
Marie-Christien Verstraten heeft op 22 oktober haar tweede CD gepresenteerd die de titel" 'n Handjevol Muziek" kreeg. De CD bevat een 13-tal eigen nummers die een variatie geeft van gevoelige, emotionele nummers tot liedjes met een vrolijke vlotte uitstraling. Het Gemeenschapshuis "de Schakel" in Volkel zat en stond bomvol, en dat terwijl er toch maar 1 artiest te zien en te horen is, n.l. degene waar het allemaal om draait, degene die een CD presenteert!!!!!. Ik heb al meerdere malen geschreven dat dit eigenlijk de enige echte manier is. Alles draait om de artiest en de nieuwe CD.

"Worrum Gij" een couplet hieruit:

Ge leest soms in de krant
over ziek zen en ellende.
En ge denkt dan bij oe eige
wat is de wereld toch 'n bende
Achter zo'n heel klein advertentie
schuilt ontzettend veul verdriet
Mar gij goat weier mi oe werk
umda gij van da leed niks ziet.

De CD is heel gevarieerd van onderwerpen en bewijst dat het brabantse dialectlied ABSOLUUT niet oubollig is en alleen maar over vroeger gaat, en als dat ook nog de arrangementen de sfeer onderstrepen kun je alleen maar tot de conclusie dat zo'n CD iedereen aan te raden is, je kunt er nog wat van "leren".
Distributie: Music Net AMR 55.23422.

CD "Mi zurrig gekozze!" Ger Coppens.

Dit is een "tussendoortje" en bevat 18 nummers die al haar eerdere CD's te vinden waren. En wat doe je als een CD uitverkocht is en niet bijgeperst zal worden en het publiek toch blijft vragen ? juist, je maakt een verzamelaar. Maar er is meer nieuws rond Ger Coppens.
Op 12 en 19 november zal zij haar nieuwste CD presenteren, met als titel "TUSSENLAND". De volgende aflevering kom ik graag hierop terug.

CD " Mandolines in Maanlicht" Piet en Thea Reijnders.
Piet Reijnders uit Gemert staat al meer dan vijftig jaar op de planken en is toch een laatbloeier op het gebied van maken van geluidsdragers en CD's in het bijzonder. Maar toch nu al drie jaar op rij een CD!!
De CD is weliswaar nederlandstalig, maar zal toch een groot publiek aan weten te spreken, al is het alleen al door de gevoelige warme stem van Piet. En Piet Reijnders zingt niet alleen met zijn stem, maar ook met zijn hart. Ik verheug me al op de volgende CD.
Distributie: Music Net RAK 11203.

Kort nieuws:
Ook verschenen er CD's van de Sjawi's "Op 't Geluk van Alledag" in de serie Brabants op z'n Best is dit deel 9. Music Net Visco Cd 1832 JV,
en van Gerard van Maasakkers "Pas op de Plaats" Music & Words CUP 8014. Informatie kunt U ook krijgen via info@gerardvanmaasakkers.com.
En er zit voor dit jaar nog meer in het vat, kortom het gaat goed met het Brabantse Dialect op Cd gebied.

Voor meer informatie en reacties kunt U kontakt opnemen met: S.B.M. p/a Oscar Hovens, Duiker 14, 5751 RL Deurne, tel. 0493-31 40 09.

Tegenwoordig kunt U mij ook vinden op http://dit.is/oscarhovens/
en Uw email kunt U sturen naar troubadours@planet.nl

Deze pagina is bijgewerkt op