BIKS TRIO


50 Mooiste Brabantse liedjes, 2 december 2007 Den Dungen

Het Biks Trio komt uit Hilvarenbeek startte in 1990 nadat de leden in bands en orkesten al veel muzikale ervaring had opgedaan. Het trio bestaat uit Harry Al (accordeon), Kees Hensbroek (slagwerk) en Willem van de Ven (diverse snaarinstrumenten en mondharmonica). De drie treden vooral (onversterkt) op in gezellige omgevingen; tussen het publiek en aan de bar in ouderwetse kroegen en herbergen.
Het drietal brengt vooral Nederlandse liedjes ten gehore. Het repertoire omvat daarnaast Engelse en Ierse volksliedjes, country, schlagers en smartlappen. Vaak is het lied gekoppeld aan een act. Ook zingt het trio liedjes van de Antwerpse groep Katastroof ; aangepast aan het Nederlands en Brabants.
Daarnaast zingen de drie een aantal oude liedjes in het dialect van Hilvarenbeek; meestal op muziek van Harry Al en met teksten van o.a. Jan Naaijkens. Die liedjes beschrijven vooral het dagelijks leven in en rondom Hilvarenbeek. Het lied M'n schoep behaalde de tiende plaats in de Brabantse Top-50 in 2007.


BIKS TRIO en de PERS:

in 2009:

Nader beluisterd

in 2010:

Traditie wint van vernieuwing

BIKS TRIO op INTERNET:

Het BIKS TRIO heeft een eigen plek op internet !

DISCOGRAFIE:

CD's:

"Liedjes (met een knipoog) aan de bar" (Eigen uitgave, 2001)
"Vervolg aan de bar" (Eigen uitgave, 2009)

CD samen met anderen:

"Brabants 22" (Stichting het Brabants, 2009)

Deze pagina is bijgewerkt op