DIALECTMARKT en ARTIESTENCAFÉ


Op 10 december 2000 werd er in "Den Durpsherd" in Berlicum voor het eerst een dialectmarkt en een artiestencafé gehouden waarbij allen die op een of andere manier met Brabants dialect te maken hebben bij elkaar waren gebracht.
Tijdens de dialectmarkt traden de volgende artiesten op: Will Jonkers, Dikke Mik, Lein den Bleui, Spoit Elluf, Mientje Wever, Bets van Linder, Ons Gedoentje, Eric Pulles, Gerard van Kol, Henri de Booi, Cor Swanenberg, Wout van Venrooij, Gert van Boxtel, 't Kumt Vaneiges, Jan van der Heijden, Marie-Christien Verstraten, Josephine Dortmans, Noud Bongers, Lambert van Hintum, Waizenutzmar, Den Die en Ik en Lya de Haas.

Op 13 oktober 2001 werd in "Den Durpsherd" weer een dergelijke dialectmarkt en artiestencafé gehouden. Diniëtte Konings, Marie-Christien Verstraten, Lambert van Hintum, Jan van der Heijden, Bert van der Linden, Martin van Munster, 't Kumt Vaneiges, Gert van Boxtel, Cor Swanenberg, Henri de Booi, Bets van Linder, Mari Meulbroek en Lya de Haas verzorgen optredens.

Ook in 2002 en 2003 waren er dialectmarkten

De laatste dialectmarkt vond plaats op 9 oktober 2004. Bij die gelegenheid werd ook de Ad de Laat-prijs uitgereikt aan de groep Kwartjesvolk uit Zeeland.


Contactadres:
G. Wiegmans
Kerkwijk 61
5258 KB Berlicum
fax: 073-5033939
e-mail: info@stichtingtrefpunt.nlDeze pagina is bijgewerkt op