Maas en Mijn

Maas en Mijn op het web

Thei Wessels grote winnaar Leidjeswedsjtried De Marotte

Twee maal bij eerste vier

SITTARD - Grote winnaar van de Leidjeswedsjtried van de sjtadscarnavalsvereniging De Marotte Zitterd werd Thei Wessels. Hij schreef het winnende nummer "De fraaje mit de medaaje", terwijl hij met "Maak mich gek", dat hij samen met Marc Webers componeerde, ook nog vierde werd.

Op de tweede plaats eindigde "Effekes wénke" van Guus Steinen uit Guttecoven. De derde plaats werd veroverd door het duo Henny Lubbers en Piet Knarren met het nummer "Mien tröötje”. Deze vier nummers worden door De Marotte op cd gezet. Deze bevat verder enkele nummers uit de oude doos en verschijnt eind november. Thei Wessels kwam met volle handen en ging ook met volle handen naar huis.
Omdat hij in 1998 de verkiezing van de schlager 1999 gewonnen had, samen met Marc Webers, moest hij aan het begin van de avond de wisseltrofee inleveren. Maar aan het eind mocht hij de Thei Hunnekens wisseltrofee opnieuw mee naar huis nemen.
In de druk bevolkte glazen zaal van de Sittardse stadsschouwburg was het zaterdag spannend. Niet alleen vanwege de verkiezing van de Marotteschlager 2000, maar ook door de nieuwe opzet van de verkiezing, die verliep via stemcomputers. Dit werkte vlekkeloos en de stemming nam slechts twintig minuten in beslag. De avond werd op humorvolle wijze aan elkaar gepraat door Marot Sjef Schurgers, die korte interviews hield met tekstschrijvers, zangers en componisten.

terug naar Thei Wessels

Deze pagina is bijgewerkt op