De Limburger op het web

Geen optocht, maar Gouden Harp voor Rowwen Hze

AMERICA - De leden van de dialectpopgroep Rowwen Hze laten de carnavalsoptocht dit jaar in hun woonplaats America schieten voor het in ontvangst nemen in Amsterdam van de Gouden Harp, een hoge muzikale onderscheiding voor degenen die zich bijzonder verdienstelijk hebben gemaakt voor de Nederlandse lichte muziek.
Gisteren maakte de stichting Conamus bekend dat Rowwen Hze carnavalsmaandag, 15 februari, de Gouden Harp krijgt tijdens een speciaal muziekgala in het Amsterdamse congrescentrum RAI. De felicitaties stroomden gistermiddag in America binnen. "Je wordt er wel even stil van als ze komen vertellen dat je de Gouden Harp krijgt", zegt Poels. In 1993 won Rowwen Hze de Zilveren Harp, de aanmoedigingsprijs. "De jury heeft ons sindsdien kennelijk goed gevolgd."
Gouden Harpen zijn er dit jaar verder voor Willem Nijholt, producer Roy Beltman (BZN/Jantje Smit) en het duo Marco Borsato en John Ewbank (componist/tekstschrijver). De Zilveren Harpen gaan naar de groepen Postmen en Blf en naar de zanger/pianist Maarten van Roozendaal.

terug naar Rowwen Hze

Deze pagina is bijgewerkt op