Limburgs Dagblad op het web

Opbrengst voor oogklinieken in Malawi

Gala van het Limburgs Lied in Geleen

Van onze showpagina-redactie

GELEEN - Tien artiesten en groepen werken aanstaande vrijdag mee aan ‘Het gala van het Limburgs Lied’, dat vanaf 19.30 uur in de Hanenhof van Geleen wordt gehouden. Optredende artiesten zijn Sjra Puts, Anja Bovendeaard, Joep Rademakers, Duo Um en Um, Wim Leentjes, De Bretelboys, Wooden Chain, Sjef Diederen, Neutjes 4 en Duo Oetgesloape. Voor de muzikale omlijsting zorgen de Limburger Muzikanten, terwijl Lei Meisen, bekend van het programma ‘Het Ei van St Joost’ bij Omroep Limburg, de presentatie voor zijn rekening neemt.

De opbrengst van dit door tien Zuidlimburgse Lions Clubs georganiseerde gala komt ten goede aan de stichting ‘Dr. Harry van den Brekel’. Deze naar de Hoensbroekse huisarts genoemde stichting, zet zich in voor de medische zorg en het onderwijs in Malawi. In dat land heeft inmiddels een beperkt onderzoek plaatsgevonden naar de oogheelkunde. Om dit te kunnen beoordelen is dokter Van den Brekel destijds op één van zijn reizen naar Malawi vergezeld door oogarts dr J van den Eerden uit Heerlen. Omdat Malawi met z'n tien miljoen inwoners maar vijf gekwalificeerde oogartsen heeft, werd besloten om in bestaande ziekenhuizen oogheelkundige klinieken in te richten. Met elk project is een bedrag van ongeveer 350.000 gulden gemoeid.

Kaarten voor ‘Het gala van het Limburgs Lied’ (35 gulden) zijn verkrijgbaar bij de stichting Kunst en Cultuur Limburg, Hoogbrugstraat 72a in Maastricht.


Deze pagina is bijgewerkt op