Limburgs Dagblad op het web

Venlo wint weer leedjesconcours


Van onze verslaggever

LINNE - Het 'koningskoppel' Frans Boermans en Giel Aerts uit Venlo hebben het Limburgse Vastelaovesleedjesconcours gewonnen met de schlager: 'Waat hebbe we 't toch good.' Zij wonnen met ruime voorsprong. Óp de tweede plaats kwam het liedje uit Tegelen: 'De Sjterrewals', geschreven door Piet van Bree en zijn dochter Suzanne. De derde plaats was voor 'lech huur ein herremenie' van Sjef Duchateau uit Maastricht.
Frans Boermans en Giel Aerts, die al meerdere malen het concours op hun naam hebben geschreven, beschikken blijkbaar over een goed instinct. Hun liedje werd door de vijf jury's, verpreid over de hele provincie, nagenoeg gelijk beoordeeld. Over de andere inzendingen waren de meningen zeer verdeeld.
Het nummer 'De Treut Kapot' uit Simpelveld kreeg van de jury in Venlo slechts 1 punt. De jury in Kerkrade en Vilt gaf 11 punten en Geleen en Weert gaven elk 9 punten. Door de slechte waardering door de Venlose jury viel de inzending van Jan Lenzen en Peter Bartholome buiten de ereprijzen.
Behalve Boermans/Aerts was ook het tehuis 'Op de Bies' in Schimmert de grote winnaar. leder jaar is aan het leedjesconcours een goed doel verbonden. Het tehuis waar dubbel gehandicapte kinderen verblijven ontving 6000 gulden. Het bedrag zal worden besteed aan speeltoestellen in de kinderboederij.


Deze pagina is bijgewerkt op