Limburgs Dagblad op het web

Spannende eindstrijd pas beslist na verlenging

‘Ein joekskapel op joets’
beste carnavalsschlager

GULPEN - In ontmoetingscentrum ‘De Timpaan’ in Gulpen werd gisteravond na een zinderende finale de Limburgse carnavalsschlager 1991 gekozen: ‘Det is ein joekskapel op joets’ van Sef Maaskant (Velden) en Jan Jacobs (Venlo).

De strijd was zo spannend dat er zelfs een verlenging aan te pas moest komen om het winnend Limburgs Vasteloavesleedje aan te wijzen. Naast de schlager van het duo Maaskant-Jacobs kreeg ook ‘Altied de letste’ geschreven en gecomponeerd door Anny en Jacq Everaerts uit Panningen van de publieksjury's in Heerlen, Vilt, Geleen, Weert en Venlo 60 punten. Na de verlenging, beide schlagers werden nog eenmaal op de draaitafel gelegd, trok de ‘Joekskapel’ met nipt verschil (8-7) aan het langste eind.
Naar schatting zaten tijdens de rechtstreekse, extra uitzending van Omroep Limburg zo’n 150.000 luisteraars aan de radio gekluisterd.
De wedstrijd eindigde voor één inzending in een nachtmerrie. Uitgerekend van de enige finale-deelnemer uit de Oostelijke Mijnstreek – ‘Jinne bla bla blaa’ van Ger Prickaerts (Heerlen) en Frans Ploum (Kerkrade) - werd de onzuivere proefversie gespeeld. Daarmee was de laatste plaats voor het duo Prickaerts-Ploum logisch verklaard.
Terwijl gisteravond alsnog de Limburgse carnavalsschlager van het voorbije seizoen werd gekozen - de oorzaak was de Golfoorlog - werden gistermiddag tijdens een persbijeenkomst in herberg ‘De zwarte Ruiter’ in Gulpen alvast mededelingen gedaan over ‘t Vasteloavesleedjes Konkoer 1992.
Tot 1 december bestaat opnieuw de mogelijkheid om nieuwe Limburgse schlagers op een bandje, cassette, partituur, enzovoort te sturen naar Omroep Limburg, postbus, 6200 AB in Maastricht. Inschrijfformulieren kunnen telefonisch worden aangevraag: 043-467777.
In totaal worden 32 schlagers geselecteerd voor de halve finale. Omroep Limburg brengt deze liedjes in competitie tijdens uitzendingen op 10, 17, 24 en 31 januari. De finale van het concours vindt op 7 februari 1992 plaats in de harmoniezaal van Linne.

terug naar Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer

Deze pagina is bijgewerkt op