Limburgs Dagblad op het web

Vasteloavesleedjes Konkoer:
elf winnende liedjes op LP

(Van onze showpagina-redactie)

GULPEN - Doorgewinterde carnavallisten kunnen hun hart ophalen aan een nieuwe elpee waarop alle winnende liedjes van het Limburgs Vasteloavesleedjes Konkoer van de afgelopen jaren zijn terug te vinden. Dat zijn er elf in totaal. Te beginnen bij ‘Vaan Eysde tot de Mookerhei’ (Walkers, Classics, Rainbow) tot en met de recente Limburgse schlager 1987 ‘Wieböle’ van de Kuulköpkes. Elf in de carnavalswereld. Een jubileumgetal en dat moest dus gevierd worden. In de Gulpener Bierbrouwerij werd de plaat in aanwezigheid van alle medewerkers door Bert Salden namens Telstar ten doop gehouden. Veel carnavalsmuziek en ook veel gevatte speeches.

De mensen van het Komitee Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer kregen als eerste een pluim voor hun verdiensten: Bertha Paulissen, Chrit Leenders, Hilde brommers, Jacq. Breugelmans, Jacq van Weezep, Wil Jungblut, Stan Spauwen, Frits Theeven, Jean Janssen en Karel Fiddelers.
En dat gebeurde tijdens een geestige speech. En behalve de al genoemde liedjes waren dinsdag in Gulpen ook de andere winnende schlagers te horen: De zaagte geej (Willy Vrijhoeven), Dan kal ich plat (Ben Erkens & The Country Singers), De Beerhering (Peter Eykenboom & Ragtime Band), De Vasteloavend heurt bie Limburg (Dominque Reynders), Limburgse vasteloavesmarse (Harmonie Borggalm), Zoa moosj 't kènne blieve (Guus Steinen, John Wauben, Francien Köhnen), Mie Limburgs blood (Ben Erkens), Dao moste met ljerre leëve (Leon Volders & René Krans Band), Joa hei in Limburg (Beppie Kraft) en Limburgse vastelaoveswelkskes (Fanfare St. Gertrudis, net zoals de marsen gearrangeerd door Alex Schillings).

Maar er was meer. Het Muulebaak Trio (Frans Snelders, Hans van dijk en Arno Hodenius uit Eijgelshoven) maakte in Gulpen (nadat men er eigenlijk in 1980 mee gestopt was, alleen in Klimmen was men nadien nog even van de partij) even zijn come-back. Althans op de plaat met ‘Ich haw van Limburg’ en ‘De Sjtiere’. Dat eerste liedje, een vrij nummer werd door dit trio uit de oostelijke mijnstreek al jaren geleden op de bühne gebracht en tegenwoordig kent men het ook van Klaus und Klaus in de versie van ‘An der Nordseeküste’. En ook de nieuwste single van de Kuulköpkes uit Linne, het winnende liedje ‘Wieböle’ van het vasteloavesleedjes Konkoer 1986/'87 werd in Gulpen geintroduceerd.


Deze pagina is bijgewerkt op