Limburgs Dagblad op het web

Nieuwe voortreffelijke elpee

„Leedjes met Sjef Diederen”

Van onze showpaginaredactie

HOENSBROEK - De liefhebbers van het Limburgse lied zullen ongetwijfeld veel plezier beleven aan de zojuist verschenen nieuwe elpee „Leedjes met Sjef Diederen”. De Limburgse troubadour uit Hoensbroek heeft al bij herhaling bewezen dat er heel wat aardige teksten en muziek uit zijn pen vloeien. Zo ook bij deze elpee die een goede opvolger is van „Leedjes in mien mooderstaal”.

Bij „Leedjes met Sjef Diederen” - in totaal zijn het er twaalf - bezingt Sjef Diederen onder anderen „’t Afcentgirl”, „De trouwpartje”, „De klompetango”, „Marieke”, „De deur van ’t auwersihoes” (het ouderlijk huis), „’t Blomemenke” (het bloemenmannetje), „’t ieëste kindj” (het eerste kind) en „Geniet van ’t laeve”, Allemaal onderwerpen, dingen en zaken die de mens van alledag aanspreken en waarmee men onder normale onstandigheden ook wordt geconfronteerd, Sjef typeert het voortreffelijk, geen rijmelarijtje van „houen en trouwen”, maar „recht-voor-de-raap” Limburg anno 1979. Bijvoorbeeld met z'n aanwezigheid van de Afcent waarop het liedje „Afcentgirl” betrekking heeft.
Jan Theelen uit Munstergeleen, vakman als hij is, zorgde er voor dat het weer een uitstekend platenprodukt werd, Behalve dat de opnamen in zijn studio, De Karelhoeve in Munstergeleen, werden gemaakt begeleidde Jan ook met zijn orkest en schreef hij de arrangementen, Sjef Diederen wordt op de elpee verder solistisch ondersteund door De Lentebloempjes uit Margraten onder leiding van Huub van Houten, het ouderenkoor van het dienstencentrum in Hoensbroek onder leiding van G. Hendriks en Caecil Theelen-Boermans, Belangstellenden kunnen de plaat aanvragen op het adres St. Josephstraat 63 in Hoensbroek. telefoon 045-213248.

Opbrengst aktie

Tenslotte nog iets over de sympathieke actie van Sjef Diederen voor het gehandicapte kind. Bij de verkoop van zijn vorige elpee bestemde hij f 1,50 per plaat voor dit doel. De totale opbrengst was 1500 gulden en dat bedrag wordt nu verdeeld onder 't Knoevelhófke in Nieuwenhagen, de Aktie '68 in Maastricht en Watersleyde in Sittard.

terug naar Sjef Diederen

Deze pagina is bijgewerkt op