Limburgs Dagblad op het web

Succes voor troubadour

SJEF DIEDEREN ZINGT
ZATERDAG VOOR DE T.V.

Geen onbekende

HOENSBROEK, 5 mrt. (Eig. corr.) ▬
De „Limburgse troubadour”, Sjef Diederen uit Hoensbroek, zal zaterdag 9 maart zijn televisie-debuut maken. In het KRO-springplank-programma, dat van half vier tot vier uur te zlen is, zal Sjef Diederen een Duits zigeunerlied zingen, van zijn eigen hand. Na zijn optreden voor de KRO-radio enige weken geleden, betekent de komende televisieuitzending opnieuw een belangrijke stap in het leven van deze veelbelovende troubadour, die ook reeds vele schlagers presenteerde, die op de grammofoonplaat werden vastgelegd.


Onlangs verschenen o.a. van deze Limburgse troubadour „Drei Wochen war der ärmste krank” en „Wat deit os Sjengske?” op de zwarte schijf. waarbij Sjef Diederen begeleid wordt door het orkest van Johnny Ombach. Met Nederlandse tekst is de plaat waarop Sjef Diederen zingt: „In de bergen" en „Meisjelief" en waarbij het muzikale gedeelte voor rekening werd genomen door het Orkest, onder leiding van H. van der Molen.
Reeds eerder verschenen van Sjef Diederen platen. Hierbij was o.a. een plaat, in het Duits, waarvoor hij als schuilnaam Jim Mirelli koos, Omdat men meestal van een troubadour een plaat in dialect verwacht, waarbij deze zich dan meestal zelf begeleid op de guitar, koos hij voor zijn Duitse plaat als schlagerzanger deze schuilnaam.

NIET ONBEKEND

Vanzelfsprekend verwacht Sjef Diederen veel van zijn optreden voor de televisie. Toch is bij geen onbekende. Naast zijn grammofoonplaten stond hij reeds op vele plaatsen voor het voetlicht. Nog pas werkte hij mede aan een bonte avond in het concertgebouw te Amsterdam, daarnaast oogstte hij veel succes tijdens optreden in Keulen, Düsseldorf en Hasselt; terwijl hij zijn naam als Limburgse troubadour geen eer zou aandoen, wanneer hij op bonte avonden in ons eigen gewest, geen graag geziene gast zou zijn.

terug naar Sjef Diederen

Deze pagina is bijgewerkt op