Harderwijker
Courant

Dé Weekkrant op internet

Seegers met Suus in Theater

HARDERWIJK - Het aanstormend talent Suzan Seegers treedt donderdag 1 december 2011 in Theater Harderwijk op. Een gesprek.

Suzan is in 1980 in Sittard geboren en al op jonge leeftijd heeft zij muziek in haar hart gesloten. “Ja, ik was nog vrij jong... ik denk een jaar of 6... toen ik met blokfluit ben begonnen. Mijn weg ging altijd met omwegen... wilde door omstandigheden wat anders studeren maar dat is er echter nooit van gekomen! Tonny Eyk gaf me ‘t laatste duwtje om echt voor musical te kiezen en vandaar mijn keuze voor het conservatorium in Tilburg. Na mijn afstuderen heb ik ‘Kunt U mij de weg naar Hamelen vertellen, meneer’ gedaan. Daarna wilde ik niet anders meer, hoewel, ik heb nog nooit het voorrecht gehad om opera of operette te doen. Het lijkt me geweldig...operette vooral. Wel zing ik klassieke stukken uit bijvoorbeeld Die Fledermaus of Candide, als ik als soliste optreed met een orkest.”
Zij wordt als een ‘frisse wervelwind in het hedendaagse cabaret’ beschouwd en schrijft zelf bijvoorbeeld liedjes in het dialect waarmee Toon Hermans is grootgebracht.
Suzan, tweede in de televisiezoektocht naar ‘Evita’ en bekend van onder andere Les Misérables, toert met haar eerste onewomanshow SUUS door het land en doet daarbij ook Harderwijk aan.
Zij vertolkt daarbij een nieuw ontdekt lied van Toon Hermans getiteld ‘Wo is de sjnee van ut veurig joar’. Diens zoon Maurice heeft onlangs nieuw materiaal van zijn vader gevonden en dit exclusief aan Suzan ter beschikking gesteld, omdat zij de aangewezen persoon is om dit repertoire nieuw leven in te blazen. “Allereerst wil ik zeggen hoe blij ik hier wel niet mee ben! Wauw... hoe mooi en bijzonder het is! Telkens als ik dit liedje zing realiseer ik het mij en krijg ik er kippenvel van.”
Suzan over de voorstelling SUUS. ”Ik zing in het Limburgs, de taal waarmee ik ben opgegroeid en waarin ik mij het meest authentiek kan uiten. Mijn liedjes heb ik samen met leermeester en goede vriend Gé Reinders geschreven. Daarbij word ik afwisselend, bij tourbeurt begeleid door de geweldige pianisten Mark van den Beemt en Marc-Peter van Dijk en zelf bespeel ik o.a. de dwarsfluit.”
Suzan heeft nog een persoonlijke boodschap voor ons. “Ik zou het geweldig vinden als jullie je als niet-Limburgers toch willen laten verassen door mijn SUUS. Het gaat in het theater om beleven en voelen en ik geloof dat muziek daarvoor bedoeld is ongeacht de taal. Wees maar niet bang... jullie zullen me begrijpen, want het Nederlands ben ik niet verleerd! Haha!”

terug naar Suzan Seegers

Deze pagina is bijgewerkt op