Limburg
Midden/Noord

Dé Weekkrant op internet

Nach van ‘t Limburgse Leed

VENLO - Voor het merendeel van de mensen zit de zomervakantie er alweer op. Kinderen gaan weer naar school, het Zomerparkfeest lijkt onderhand al een eeuwigheid geleden en ja, de dagen worden elke dag zichtbaar korter.

Hoewel het nog eventjes duurt, komt de Nach van ’t Limburgse Leed er onmiskenbaar weer aan: zaterdag 17 september is het voor de twaalfde keer achtereenvolgend weer zo ver.
Traditiegetrouw zijn op de derde zaterdag van september weer tientallen Limburgstalige acts te bewonderen op een groot aantal lokaties in en rondom de Venlose binnenstad. Het Limburgse dialect is tijdens alle activiteiten in al haar facetten aanwezig.
Het streven van de Nach is het publiek te laten kennismaken met alle aspecten van de Limburgstalige muziek.
Daarnaast probeert de Nach muzikanten en tekstschrijvers te inspireren en worden bijzondere projecten geïnitieerd.
Om 21.15 uur wordt de twaalfde Nach van ’t Limburgse Leed op de Markt in Venlo geopend. Allereerst wordt de Veldeke Oeuvre Priès van ’t Limburgse Leed uitgereikt door Veldeke Krink Venlo, waarna er optredens zijn van achtereenvolgens Fabrizio, Jack Vinders en Thei en Marij.
De toegang is zowel op de Markt als op alle andere lokaties gratis. Een groot gedeelte van het programma is opgenomen in de agendastrook links op deze pagina.


terug naar Nach van 't Limburgse leed

Deze pagina is bijgewerkt op