Hallo Horst aan de Maas

Kabaal op Kaldenbrook

De Stichting Grubbenvorster Revue is op zoek naar spelers en figuranten voor de revue ‘Kabaal op Kaldenbrook’. De uitvoering is in het weekend van 19 tot en met 21 april 2013. Alle voorstellingen vinden in de buitenlucht plaats met Huize Kaldenbroek als decor. Er zijn in totaal tachtig rollen te verdelen, van hoofdrollen tot figurantenrollen. Vooral inwoners van Lottum worden gevraagd te reageren. Het verhaal speelt zich namelijk af op de grens tussen Grubbenvorst en Lottum.
‘Kabaal op Kaldenbrook’ geeft een beeld van hoe de mensen in de 16e eeuw geleefd hebben. José Vercoulen en Xander Boers hebben het historisch verhaal vol humor, drama en romantiek op papier gezet. “Het verhaal speelt zich af in de periode van 1560 tot 1580 waarbij we de namen gebruiken van mensen die daar toen ook echt geleefd en gewoond hebben”, zegt José. Dat expliciet inwoners van Lottum worden gevraagd zich aan te melden is niet vreemd. “Een onderdeel in het verhaal is een romance tussen een jongeman uit Lottum en een meisje uit Grubbenvorst. We zijn op zoek naar een hoofdrolspeler uit Lottum die tussen de 25 en 35 jaar oud is. Hij moet wel kunnen zingen en toneelspelen. Alles wordt in het dialect gesproken en gezongen”, aldus de schrijfster. Ze benadrukt dat het verhaal uit een schrijverscollectief, bestaande uit Dick Seuren, Xander Boers, Wiel Wijnen, René Verschueren en José zelf is voortgekomen. De regie van de revue is in handen van René Verschueren.
Tijdens de voorstelling zorgt een overdekte tribune dat toeschouwers droog zitten bij regenweer. Revuevoorzitter Piet Seegers: “Dat we voor april gekozen hebben als uitvoeringsdatum heeft twee redenen. Sommige scènes spelen zich ’s nachts af en we kunnen de gebouwen van Huize Kaldenbroek dan prachtig belichten. Daarnaast blijkt uit eigen onderzoek dat het weer eind april standvastiger is dan later in het jaar”, zegt Seegers. Hij voegt er nog aan toe dat ook mindervalide mensen ‘Kabaal op Kaldenbrook’ bij kunnen wonen.

Meer informatie of aanmelden, kijk op www.grubbenvorster-revue.nl

terug naar Grubbenvorster Revue

Deze pagina is bijgewerkt op