De Limburger op het web

COMEBACK

‘Eenmalig’ reŁnieconcert van roemruchte Limbo-popband

Echt waar: WW-Band terug

Het gerucht zingt al weken rond in Sittard en omstreken. En het blijkt nog waar ook. De roemruchte, maar lang vervlogen WW-Band keert terug op de planken.

Zanger Ton Meisen alias Antonio Rosso hoeft niet eens naar adem te happen als de krant hem de prangende vraag voorlegt. „Ik weet waarvoor je belt. Ja, ik ken de geruchten. Schrijf maar op dat ze kloppen.” Kijk aan, zo hebben we ze graag.
Op de kop af zestien jaar na het officiŽle afscheidsconcert maakt de roemruchte WW-Band uit Sittard een comeback. De reputatie van de Limbo-kolderrockers (twaalf stuks) ten spijt, mag je dat op zijn minst een surprise noemen Voor wie het succesverhaal even kwijt is: de WW-ers zijn verantwoordelijk voor een hele reeks culthits, waaronder Meissie, Ik Ben Een Zeehond en 't Sjteut Mich op.
Op Koninginnedag, tijdens de traditionele Parkfeesten in het Sittardse stadspark, keert het gezelschap in nagenoeg originele bezetting terug op het podium. In navolging van de (eveneens vervlogen) hardrockformatie Vandale, die twee jaar geleden hetzelfde kunstje flikte. Meisen haast zich te benadrukken dat de reŁnie van de WW-Band niet voor herhaling vatbaar is. „Ik moet onze fans bij voorbaat waarschuwen. Deze comeback is echt eenmalig Een doorstart van de band of iets dat daar op lijkt, zit er absoluut niet in. Nou ja, in elk geval de eerstkomende dertig jaar niet”, grijnst Meisen, inmiddels al geruime tijd actief bij de Janse Bagge Bend.
Zelf beseft de Sittardenaar maar al te goed dat ‘eenmalig’ bij de WW-Band een rekbaar begrip is. De groep werkte in het grijze verleden immers al diverse reŁnie-optredens af; voorzien van het predikaat ‘de allerlŤtste’. Meisen spreekt overigens niet tegen dat de comeback op de Sittardse Parkfeesten de nodige voeten in de aarde had „Eerlijk gezegd voelde ik er zelf aanvankelijk niet zoveel voor. Ik heb nog tegen de organisatie gezegd zoek maar een WW-coverband. Leuk toch? Tja, je ziet wat er uiteindelijk van terecht is gekomen.”

terug naar WW-band

Deze pagina is bijgewerkt op