Weekblad
voor Salland

D Weekkrant op internet

Zilveren Rowwen Heze: Met
Pinkster-weekeinde op Domineeskamp

RAALTE - De Limburgse formatie Rowwen Hze is dit jaar vijfentwintig jaar actief. De band viert deze mijlpaal met nieuw werk en een speciale jubileumshow met 25 optredens met 25 speciaal geselecteerde songs uit de afgelopen 25 jaar. Op zaterdagavond 22 mei in het Pinksterweekeinde wordt de Domineeskamp in Raalte aangedaan.

De Limburgers kunnen terugblikken op een groot aantal hoogtepunten. Pinkpop, Roskilde Festival, UITmarkt Amsterdam, Vrienden van Amstel, het voorprogramma van de Rolling Stones in Landgraaf, gezamenlijke optredens met Los Lobos en Flaco Jimenez, meer dan 650.000 verkochte albums (zowel op vinyl als CD), talrijke gouden en platina platen en een trouwe schare fans in heel Nederland en Belgi. Begonnen als Engelstalig bandje uit de Peel is Rowwen Hze in de afgelopen twintig jaar uitgegroeid tot een van de grote acts in de Nederlandse popmuziek. En dat alles met liedjes in het Limburgs dialect. Rowwen Hze-songs als De Peel in brand, Bestel mar, Limburg en De neus umhoeg, goed voor hoge hitnoteringen zijn als popklassiekers niet meer uit het muzikale erfgoed van heel Nederland weg te denken.
Rode draad dit jubileumjaar is het thema Zilver. De bandleden blikken muzikaal terug op de vele hoogtepunten die zij beleefden. Achter de schermen wordt nu al hard gewerkt aan het zestiende Rowwen Hze album.


terug naar Rowwen Hze

Deze pagina is bijgewerkt op