De Limburger op het web

Prosper Henssen doet zijn ding
nu in het dialect

door Wiel Beijer
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

Op zijn debuut-cd staan vijf liedjes. Vier liedjes die hij samen met Wim Kleinen maakte en één cover, Wiel Knipa's Wat kan ig da dra doeë. "Ik schrijf iets op, ik pingel wat op mijn gitaar en ik neem het op. Chaos, maar wel serieuze chaos. Ik houd me niet aan de officiële spelling. Het is het dialect dat ik spreek. Thuis en in de kroeg.”
De cd opent met het lied Uëveral. "Home is where my hat is, zeggen de Amerikanen. Zij kennen niet dat streekchauvinisme van ons Europeanen. Ik vind dat wij in Parkstad dat ook niet moeten hebben. Dit is toch een smeltkroes. Van overal vandaan kwamen ze hier in de mijnen werken. Daar gaat dit lied over. Daarna komt Hoat mig vas, een carnavalsliedje dat gaat over de ongemakken van carnaval. Vervolgens komt Vreugjoar, over het nieuwe leven en de hoge verwachtingen, terwijl je eigenlijk nog erg moei bent van de winter. Mijn vierde eigen lied is Wink in de ruk. Als het slecht met je gaat heb je wat geluk in je leven nodig om weer op de been te komen.”
Prosper Henssen presenteert zijn cd zondag om 14.30 uur in Theater Lexor met een optreden. De cd verschijnt bij LN Records, kost 6,95 euro en is op diverse adressen in Heerlen te koop.

terug naar Prosper Henssen

Deze pagina is bijgewerkt op