De Stentor op het web

Limburg in Zwolle

ZWOLLE - Baby's met rompertjes met daarop de tekst 'Rowwen Hze'. Je kunt als echte fan niet jong genoeg beginnen.

Zwolle kende een Limburgse invasie zaterdag tijdens het Van Eigen Bodem-festival. De in 1985 in America opgerichte band, die in de eigen streektaal zingt, bleek een grote schare aanhangers te hebben, die er geen moeite mee heeft om hun muzikale idolen achterna te reizen.
Het optreden van de Limburgers werd dan ook n van de hoogtepunten van het festival, dat onder een warme deken in de Zwolse binnenstad plaatsvond. Openingact Willeke Alberti moest het nog doen met een slechts voor de helft gevuld terrein. Met haar uit 1995 daterende hit 'De glimlach van van een kind' kreeg Alberti niet direct de meezingers op haar hand. Wellicht was het de onbekendheid met deze muziek of dat jongeren het bewust lieten afweten. Die kwamen wel toen als tweede De Jeugd van Tegenwoordig kwam optreden en dat begon met een rap samen met de diva.
De nieuwe locatie van het festival, dat in het verleden altijd een plek had achter het Overijsselse provinciehuis, werd ook door omwonenden gewaardeerd. En van hen, Esterh Roosen, is verbaasd over de lage toegangsprijs die gehanteerd wordt: "En euro voor een avond vol vermaakt, dat is prima." Overigens heeft het de organisatie van het voorheen altijd gratis muziekfeest niet geholpen. Door het vertrekken van een hoofdsponsor en andere verminderde inkomsten door de crisis was men genoodzaakt entree te heffen. Uiteindelijk passeerden 16.000 muziekliefhebbers de kassa en dat was toch niet genoeg om uit de kosten te komen. Desalniettemin is nu al zeker dat er ook volgend jaar een Van Eigen Bodem-festival komt op dezelfde plek midden in Zwolle.
Organisator Willem Helmink: "Er is helemaal geen rottigheid geweest. En dat is toch uniek voor een festival midden in een grote stad".

verder terug naar Rowwen Hze

Deze pagina is bijgewerkt op